Google redizajnirao pretragu slika

Google je redizajnirao pretragu slika kako bi njegovi korisnici lakše našli slike koje ih zanimaju. Nova stranica prikazuje tisuću rezultata odjednom, te eliminira tekst iz pretrage kako biste se mogli fokusirati na ono važno. Nova pretraga radi u Chromeu, Safariju, Firefoxu i novom IE-u, što pokriva većinu preglednika na tržištu.


U prošlosti, pretraga je vraćala rezultat na više stranica, a uz pregled slike vidjeli biste i ime slike, dimenzije, te opis povezan sa slikom. Sad se vidi samo mozaik slika bez teksta, a ako kursorom pređete preko slike, dobit ćete malo veću sliku i neke detalje o njoj.
Iako na stranici vidite više slika nego prije, pretraživanje je lakše zbog instantnog skrolanja po stranici. Slike se prikazuju brzo i bez čekanja, a kad kliknete na odabranu sliku, umjesto da vidite stranicu na kojoj se ona nalazi s okvirom na vrhu, stranicu ćete vidjeti u pozadini, a sliku u obliku pop-upa ispred nje. Na desnoj strani nalaze se podaci vezani uz sliku i stranicu na kojoj se nalaze. Zatvaranjem pop-upa bit ćete preusmjereni direktno na stranicu u pozadini.

Impresivno je što je Google uspio sačuvati brzinu pretrage bez obzira na to što je povećao dimenzije i broj slika koje prikazuje u rezultatima. Nova stranica izgleda puno modernije i zanimljivije.

Nova pretraga radi u Chromeu, Safariju, Firefoxu i novom IE-u, što pokriva većinu preglednika na tržištu. Korisnici Opere će se morati još malo strpiti.  Izvor: Net.hr