GKM Vitez i Šmizle nastupaju u Beogradu

Gradsko kazalište mladih Vitez ovoga će vikenda nastupiti u Beogradu, na Open Theatre Festu, u organizaciji teatra “Levo”. Na festivalu nastupaju kazališne skupine iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Slovenije, Rumunjske, BiH, Italije, Švedske, Izraela..

Ovoga vikenda na Open Theatre Festu, u Beogradu, uz viteške Šmizle, nastupiti će Ansamblul de dansuri moderne “D-Fantasy” iz Rumunjske i Srpsko državno pozorište u Temišvaru.

U okviru festivala održavaju se i kazališne radionice, na kojima će sudjelovati i mladi glumci iz Gradskog kazališta mladih Vitez.

Predstava “Šmizle” Gradskog kazališta mladih Vitez nedavno je oduševila publiku u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu, a već ovoga vikenda publika u glavnom gradu Srbije, Beogradu, imati će priliku pogledati nastup mladih Vitežana. Radnja predstave smještena je u lokal “Mali raj”, staru kafanu na rubu propasti čija se vlasnica odlučuje da zajedno sa svojom kumom osniva ženski bend. Tada počinju zaplet i glavna zabava za gledatelje, šest potpuno različitih tipova i karaktera – od bivše robijašice do kafanske pjevačice, od trostruko razvedene žene do samohrane majke dvoje djece, od zlostavljane supruge do mlade, urbane djevojke. Ove suprotnosti dovode do mnoštva komičnih situacija, osvježavajućih i inovativnih šala.

(vitez.info)