FERK održao prvu redovitu sjednicu u ovoj godini

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK danas je održala 1. redovitu sjednicu u 2016. godini. Na sjednici su usvojena rješenja kojima se izdaju dozvole za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva: „ELGRAD“ d.o.o. Jajce, OD „SE SOLAR 1-2“ Hadžići, vl. Mirsad Hrbat, iz Sarajeva, „GOLD ENERGY“ d.o.o. Gradačac, „MAC ECO OIL“ d.o.o. Sarajevo, „COMEX“ d.o.o. Tešanj, kao i Rješenje po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositelja zahtjeva Proizvodnja električne energije „ELPRO“ vl. Ž.Puđa, Livno, te Rješenje po prijedlogu dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda podnositelja zahtjeva Alpiq Energija BH d.o.o. iz Sarajeva.

Odlučeno je i kako će se u postupak opće rasprave uputiti Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva „ESKIMO S 2“ Travnik d.o.o. i Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE podnositelja zahtjeva Proizvodnja električne energije „ELCOM“ vl. Izet Jagodić, Đurđevik.
Tekstovi nacrta dozvola mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili na web stranici FERK-a.
Zainteresiranu javnost pozivamo da se detaljnije informira o mogućnostima sudjelovanja u postupcima općih rasprava preko naše web stranice ili u dnevnim novinama.

Također je odlučeno o obavijesti za javnost o kompletnosti podnesenih zahtjeva, i to za izdavanje dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva HIDROELEKTRANA BUK d.o.o. Široki Brijeg i „PRAHA“ d.o.o. Žepče, te za izdavanje dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda podnositelja zahtjeva Vitol Adriatik d.o.o. iz Sarajeva i G-Petrol d.o.o. Sarajevo.

Članovi FERK-a su donijeli rješenja o poduzimanju mjera nakon obavljenog nadgledanja imatelja dozvola Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK u: Danske Commodities BH d.o.o. iz Sarajeva, „Elektro test“ d.o.o. Sarajevo, „BIČAKČIĆ“ d.o.o. Sarajevo i Mini solarna elektrana „SE VEDO 1“.

FERK je neovisna komisija čiji je cilj zaštita kupaca, proizvođača, distributera, opskrbljivača i trgovaca električnom energijom. FERK radi na uređivanju njihovih međusobnih odnosa sukladno Zakonu o električnoj energiji Federacije Bosne i Hercegovine.