Vijesti iz BiH

Evo koliko će najtežoj kategoriji RVI biti uvećan dodatak za njegu i pomoć

Na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH usvojene su izmjene Zakona o pravima branitelja i njihovih obitelji čiji je predlagač Klub SDA, a koje se tiču povećanja dodatka za njegu i pomoć od druge osobe.

Da bi izmjene stupile na snagu, potrebna je potvrda na Domu naroda FBiH. Usvojenim izmjenama iznos dodatka za njegu i pomoć za invalide prvog stupnja uvećana je za 200 posto, za invalide drugog stupnja 140 posto, a za treći stupanj 100 posto od osnovice.

Mirza Terzo, pomoćnik federalnog ministra za braniteljska pitanja, kazao je za Faktor da sadašnji dodatak za njegu i pomoć druge osobe iznosi za prvu kategoriju ratnih vojnih invalida paraplegičara 867,50 KM. – Za drugu kategoriju je 607 KM, a za treću 433,75 KM. Svima se izmjenama Zakona o pravima branitelja i njihovih obitelji iznos uvećava dvostruko – rekao je Terzo.

Mujo Aganović, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH, obraćajući se zastupnicima na sjednici je kazao da se za povećanje dodatka bore od 2015. godine.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend