Eurofarm Centar – otvaranje novih poliklinika u Trebinju i Vitezu do kraja 2021.

Najveća privatna zdravstvena ustanova u BiH, Eurofarm Centar poliklinika pustila je u rad dvije nove poslovnice u Mostaru i Međugorju, a do kraja 2021. otvara nove poliklinike i u Trebinju i Vitezu, te planira povezivanje s medicinskom grupacijom Univerziteta u Sarajevu.

Lanac Eurofarm Centar poliklinika u BiH može se pohvaliti tradicijom dugom 22 godine u pružanju usluga u oblasti primarne i specijalističko-konsultativne zdravstvene zaštite, a djeluje u okviru vodećeg poslovnog koncerna, ASA Grupacije.

Od osnivanja do danas, osiguravaju visoko kvalitetne i sveobuhvatne zdravstvene usluge od strane najeminentnijih stručnjaka iz oblasti zdravstva, koji u vrlo kratkom vremenskom roku mogu provesti kompletnu evaluaciju zdravstvenog stanja pacijenata i to bez čekanja i na jednom mjestu.

Prema riječima prim. mr. ph. Šukrije Huseinovića, izvršnog direktora Eurofarm Centar poliklinika, imaju ambiciozna i realna očekivanja u pogledu širenja i modernizacije postojećih resursa i otvaranja novih poslovnica.

Povezivanje s medicinskom grupacijom Univerziteta u Sarajevu

U BiH poslujemo na devet lokacija, u šest gradova u BiH. Imamo poliklinike u Visokom, Tuzli, Goraždu, Bugojnu, tri lokacije u Sarajevu, kao i dvije nove poliklinike u Mostaru i Međugorju. Zadržavajući kontinuitet, u 2021. ćemo biti prisutni u četiri nova grada: Vitez, Mostar, Trebinje i Međugorje. Naše poliklinike u Mostaru i Međugorju već su počele s radom, a do kraja 2021. otvaramo i poliklinike u Trebinju i Vitezu. Također, do kraja ove godine planiramo i povezivanje s medicinskom grupacijom Univerziteta u Sarajevu. Za nas će 2021. biti jako uspješna investicijska godina s dobrim poslovnim rezultatima“, istakao je Huseinović.

Osim što konstantno teže širenju, kako u oblasti specijalističkih usluga, tako i geografski, Eurofarm Centar Poliklinika zaposlila je u ovoj godini i nove kadrove.

Ukupno 205 stalno zaposlenih

Našem uspješnom Eurofarm Centar timu u ovoj godini pridružilo se novih 35 kolega i kolegica, na što smo posebno ponosni. Sada naš tim čini 205 stalno uposlenih radnika, a koji planiramo povećavati zajedno s brojem poliklinika“, najavljuje Huseinagić.

Dugoročno, Eurofarm Centar tim radi i na plasiranju poliklinika na tržište za buduće internacionalne projekte. Uspješno su završili proces akreditacije ISO stadarda 9001, a do kraja ove godine privode kraju proces i za AKAZ akreditaciju.

Suradnja s laboratorijama u Londonu

Naime, naš tim stručnjaka je boravio u Londonu 2,5 mjeseca, gdje je aktivno sudjelovao u radu najsuvremenijih molekularnih laboratorija i imao ključnu ulogu u uspostavljanju terenskih laboratorija za PCR testiranja. Ta znanja smo uspješno implementirali i u svim našim laboratorijama u BiH. Također smo u finalnom procesu akreditacije naših laboratorija s dva prestižna međunarodna standarda, ISO 17025 i ISO 15189. Radi se o ogromnom uloženom trudu, novcu i znanju, a sve u cilju poboljšanja kvalitete sigurnosti naših usluga i sigurnosti pacijenata. Jer, za dvije godine bit ćemo podrška našoj Eurofarm Centar Općoj bolnici u Sarajevu, koja je uvelike u izgradnji, a radi se o najvećoj privatnoj bolnici na Balkanu”, tvrdi Huseinović.

Investicija u uređaje MR I RTG 2,3 milijuna KM

U Eurofarm Centru trenutno očekuju da stigne najsuvremeniji MR uređaj (magnetna rezonanca), kako bi upotpunili vrhunsku tehnologiju kojom je opremljen njihov radiološki centar u neboderu Unitic u Sarajevu. Najsuvremeniji RTG već je počeo s radom.

Ukupna vrijednost ove investicije za MR i RTG uređaje je 2,3 milijuna KM. Očekujemo da će magnetna rezonanca stići u naredna 3 mjeseca, tako da ćemo imati definitivno najsuvremeniji radiološki centar u BiH“, istakao je Huseinović.

Prethodno je Eurofarm Centar dobio i najsuvremeniji CT uređaj – Canon Aquilion ONE. Njegova specifičnost u odnosu na standardne CT uređaje je ta da ovaj uređaj ima i do 85 posto manje zračenja.

Posjeduje 640 slojeva, te u jednoj rotaciji cijevi može pokriti veću zapreminu tkiva, što reducira vrijeme izlaganja radijaciji i smanjuje dozu primljenog rentgenskog zračenja uz bolju kvalitetu dobivenih CT snimaka“, tvrdi Huseinović.

Osim uvođenja najsuvremenije tehnologije, u Eurofarm Centru već dvije godine primjenjuju i revolucionarnu metodu u dijagnostici srčanih oboljenja, tzv. HyperQ metodu.

Riječ je o metodi koja iz klasično snimljenog EKG signala izvlači vrijedne kliničke informacije, koje mogu spasiti život i na vrijeme otkriti pojavu teških srčanih oboljenja. Metoda je bezbolna, traje nekoliko minuta, a ljekarima omogućava u kratkom vremenskom intervalu do sada nevidljive informacije o stanju srca”, objašnjava Huseinović.

Sve vrijeme pandemije dostupni građanima

U poliklinikama Eurofarm Centra su od početka pandemije COVID-19, sve vrijeme bili dostupni pacijentima. Morali su čak povećati svoje kapacitete i uvesti rad u nekoliko smjena, kako bi bili u službi građana u najtežim trenucima.

(poslovnenovine.ba)