“Doktori su rekli da mogu igrati sa jednim bubregom, od prvog dana vjerovao sam u povratak na teren”

Početak marta prošle godine bh. sportskoj javnosti ostao je u lošem sjećanju zbog tragičnog slučaja koji se desio na duelu 20. kola Premijer lige između Viteza i Čelika (0:0).

 

Naime, Marko Jevtić, iskusni defanzivac Vitežana, nakon jednog duela sa nogometašem Čelika ostao je ležati na terenu, a zatim je hitno prebačen u zeničku bolnicu.

Bilo je jasno da je situacija veoma teška, a uz veliki napor doktori ipak nisu uspjeli spasiti njegov bubreg i cijela javnost ostala je šokirana po potvrdi ove informacije. Stizale su brojne poruke podrške za Jevtića iz cijelog svijeta, a on se nije predavao. Vjerovao da će opet izaći na zeleni teren, a to se desilo upravo prije par sedmica kada je NK Vitez započeo sa pripremama za drugi dio sezone. Jevtić se odazvao prozivci, te će vjerovatno konkurisati za drugi dio sezone.

Na pripremama u Međugorju 35-godišnji defanzivac govorio je za SportSport.ba te otkrio šta mu je dalo snagu da se vrati na zeleni teren i kako se osjeća nakon slučaja koji ga je zadesio.

“Sjajan je osjećaj ponovo biti tu, nakon skoro jedanaest mjeseci. Od prvog dana sam znao da ću se vratiti na teren, a sada je na meni da vratim formu. Ne znam u kojoj mjeri ću to uspjeti, ali je sjajno vratiti se”, priča Jevtić.

“Doktori su mi rekli da mogu sve normalno raditi i sa jednim bubregom, kao sa dva, te da ne postoji nikakva prepreka da se bavim profesionalnim fudbalom. Bilo je pitanje zbog mojih godina da li ću to uspjeti, ali evo vratio sam se. Jednostavno nisam želio da takav bude moj kraj u igračkoj karijeri”, ističe 35-godišnji defanzivac.

U drugom dijelu sezone Vitez očekuje teška borba za opstanak. Mnogi su Vitežane otpisali, a Jevtić se nada da će ipak mladi igrači koji većinom čine trenutni igrački kadar steći iskustvo koje će im pomoći u narednom periodu.
“Ugovor sam vezan sa Vitezom do ljeta. Situacija je teška u klubu, ekipa je mlada, ali nadam se da ovi mladi igrači mogu naučiti i od mene kako se profesionalno odnositi prema obavezama, a da li će biti bolji igrači ili ne to zavisi od njih. Trudit ću se da im pomognem i olakšam koliko mogu. Borit ćemo se do kraja pošteno, pa šta god bude”, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba defanzivac Viteza Marko Jevtić.

Pored Viteza, Jevtić je u dosadašnjoj karijeri nosio i dres Borca iz Banja Luke, Radnika Bijeljine, Rudar Prijedora, Žepča, te Slobode iz Užica.

(sportsport.ba)