Dodjela pomoći iz grant sredstava za korisnike programa „Perspektiva“ – tranzicija i zbrinjavanje otpuštenih pripadnika OS BiH

U okviru realizacije programa „Perspektiva“ – programa tranzicije i zbrinjavanja otpuštenih pripadnika OS BiH tokom 2015.godine u kasarni „Rajlovac“ OS BiH 25.04.2016.godine upriličeno je potpisivanje Ugovora o dodjeli pomoći iz sredstava granta sa korisnicima programa „Perspektiva“ i potpisivanje Ugovora sa izabranim najpovoljnijim dobavljačima/isporučiocima roba i usluga.

Ministarstvo  odbrane  Bosne  i  Hercegovine  razvilo  je  i primjenjuje Program tranzicije i zbrinjavanja otpuštenog personala “PERSPEKTIVA”, kao sistem pomoći i brige za vlastito osoblje koje napušta vojnu službu. Programom  se utvrđuju mjere i aktivnosti koje realiziraju MO i OS BiH u saradnji sa svim nivoima vlasti u cilju zbrinjavanja otpuštenog vojnog personala.

U narednim danima u Centrima za regrutovanje i tranziciju u Banja Luci, Čapljini i Tuzli      očekuje se potpisivanje ostalih ugovora od ukupno 46 ugovora.

 (Ured za odnose s javnošću)