Svijet

Djevojčica spasila majčin život, a način je nevjerojatan

Trebalo je to biti mirno poslijepodne uz rođendansku proslavu, no na kraju je bio dan koji će obitelj djevojčice iz australskog Brisbanea zauvijek pamtiti. Školarku Charli Allen otac je 10. listopada odvezao kod majke, zajedno s rođendanskom tortom.

Djevojčica je sjedila na stražnjim stepenicama kada je začula otvaranje prednjih vrata. ‘Mama je otišla do prednjeg ulaza, izašla te zatvorila vrata za sobom. Tada se to dogodilo’, ispričala je djevojčica. Prema policijskom zapisniku, oko 17.30 sati došlo je do svađe njezine majke Jo i nepoznatog muškarca u dvorištu ispred njihove kuće. Napadač je ženu napao mačetom i zadao joj nekoliko rana, piše The Courier Mail. ‘Jedino što mi je tada bilo u glavi je bilo: Zašto se to dogodilo?’, ispričala je 8-godišnja djevojčica prisjećajući se incidenta. Charli je histerično vrištala i nazvala oca, a susjedi su pozvali hitnu.
No, prije nego li je pomoć stigla, malena Charli se bacila u akciju spašavanja svoje majke. Iskoristila je informacije koje je pročitala u seriji knjiga koje joj otac kupuje svakog tjedna. ‘Tata mi svaki tjedan kupuje knjige koje čitam i znam da ako se porežete na ruci ili šaci morate je podići iznad srca’, rekla je. Djevojčica je okrenula svoju majku na bok, ručnikom omotala ranjenu ruku i podigla je kako bi usporila gubitak krvi. Kada je bivši suprug, otac djevojčice, stigao na mjesto događaja žena je izgubila toliko krvi da su joj usnice poplavjele. ‘Kada sam došao Charlie je držala majčinu ruku i vrištala hoće li mama umrijeti’, ispričao je Leigh Allen. Charlina majka je završila na operaciji koja je trajala 10 sati, a djevojčica o svojoj brzoj reakciji kaže da je jednostavno znala što treba učiniti.
Srećom, sve je završilo dobro, no napadač je još u bijegu.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend