Diljem svijeta upaljene svijeće za ubijenu djecu iz Viteza

Diljem svijeta sinoć, u 20 sati, zapaljene su svijeće i položeno cvijeće za osam viteških mališana, ubijenih 10. lipnja 1993. godine, u viteškom naselju Podgradina.

Solomonski Otoci

New York

Posušje

Mostar

Bild.ba

Obilježavanje dana tuge viteškog stradavanja nevine djece i na našem Robertovu,djeco,anđeli naši počivajte u miru. Robertovo je Mošunj a Mošunj to smo mi.

Može biti slika sljedećeg: na otvorenom

Novi Travnik

c9775d06-4529-49c2-849d-3aa4ebac02c8.jpg

Prošlo je 28 godina od strašnog zločina u naselju Podgradina kod Viteza u BiH kada je granata ugasila osmero mladih života. Ovaj tragičan događaj zauvijek će ostati u sjećanju hrvatskog naroda, kao i tuga zbog zločina učinjenog nad nedužnom djecom i njihovim obiteljima. Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH

Može biti slika sljedećeg: tekst

“Danas se prisjećamo jednog od najtužnijih događaja u povijesti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, kada je prije 28 godina razorna granata prekinula dječju igru u Vitezu i odnijela osam nevinih života”, napisao je na svom facebook profilu predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović.

Tijekom posjeta Središnjoj Bosni, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas odao je počast ubijenoj djeci Viteza.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati i na otvorenom

Izaslanstvo HNS-a BiH i HDZ-a BiH predvođeno dopredsjednikom HDZ-a BiH, predsjednikom FBiH Marinkom Čavarom i predsjednikom ŽO HDZ BiH ŽSB Radojom Vidovićem položilo je cvijeće i zapalilo svijeće ispred spomen obiljeja Osmica. U izaslanstvu su bili i članovi OO HDZ BiH Vitez.

Može biti slika sljedećeg: 5 ljudi, ljudi stoje i na otvorenom

Članovi OO HDZ 1990 položili su cvijeće i upalili svijeće kod spomen obilježlja ubijenoj djeci.

Može biti slika sljedećeg: stoji i na otvorenom