Deset znakova prave ljubavi

Jeste li sigurni da li je on prava osoba za vas? Neki tragaju cijeli život, a drugi prekasno shvaćaju da su već pronašli pravu ljubav. Kako je prepoznati? Kako biti siguran da je osoba pored vas doista vaš idealan životni partner? Većina nas traži odgovore na takva i slična pitanja jer ipak, koliko god samostalni bili, ljepše je stvarati i starjeti u dvoje. Psiholozi su nakon godina rada sa sretnim i nesretnim parovima ustanovili sljedeće znakove koji ukazuju na pravu ljubav:

1. Snovi

Ponekad smo u vezi, ali ne sanjarimo o budućnosti s partnerom. Zaljubljenost postoji, ali pomisao na zajedničku budućnost u nama izaziva strah i nelagodu, a ne sreću. Takav osjećaj pokazuje da još tragamo za pravom ljubavi kojoj se u potpunosti možemo prepustiti i to najradije zauvijek.

2. Planovi

Kovanje zajedničkih planova koji sežu dalje od sljedećeg vikenda ili godišnjeg odmora dobar je znak za ljubav. Što veći i raznolikiji zajednički planovi, to je veza stabilnija i perspektivnija.

3. Zajednički prijatelji

Nekoliko zajedničkih prijatelja povećava zajedništvo i povezanost među partnerima te upućuje na međusobne sličnosti.

4. Lijepe geste

Prava ljubav nije u velikim i skupim poklonima za godišnjice i rođendane nego u malim gestama u svakodnevnom životu. To može biti spremnost za kompromis i povremeno stavljanje vlastitih potreba u drugi plan, ljubavnim porukama, spontanim poljupcima.

5. Pozitivna bilanca

Ekonomskim rječnikom, na kraju dana, tjedna, mjeseca i godine, partnerstvo bi se trebalo nalaziti u plusu. Lijepih dana bi trebalo biti više nego mučnih, te zajedničke sreće i uravnoteženosti više nego svađa.

Ostatak teksta pogledaj na metroportal.hr