Delegacija MO i OS BiH učestvuje na Jadransko vojnoj i zrakoplovnoj izložbi i konferenciji u Splitu

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš predvodi delegaciju Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH koja će od 26. do 28. aprila u Splitu, Republika Hrvatska, prisustvovati Jadransko vojnoj i zrakoplovnoj izložbi i konferenciji proizvođača naoružanja i vojne opreme ASDA 2017 (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference).

 

Delegacija MO i OS BiH prisustvuje ASDA 2017. na poziv Ministarstva odbrane Republike Hrvatske, a osim posjete izložbi i konferenciji, predviđen je bilataralni sastanak na najvišem nivou sa delegacijom Ministarstva odbrane Republike Hrvatske.

 

U sastavu delegacije, pored ministrice Pendeš, nalaze se i načelnik ZŠ OS BiH general pukovnik Anto Jeleč, generalni inspektor MO BiH brigadni general Enes Husejnović, pomoćnik ministra odbrane za nabavku i logistiku Borislav Jezeraškić, brigadir Dragan Stupar, načelnik Uprave J4, vojno diplomatski predstavnik BiH u R. Hrvatskoj brigadir Siništa Ostojić i savjetnik Dragan Stojak.

 

Izložba i konferencija se održava pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz podršku Ministarstva odbrane Republike Hrvatske, a očekuje se učešće preko 130 izlagača i dolazak velikog broja stranih delegacija i visokih dužnosnika zaduženih za odbrambeni sektor ili opremanje oružanih snaga.

(Ured za odnose s javnošću)