Lokalne vijesti

Dekanatski križni put za mlade iz župa travničkog dekanata

U prostorijama župe Svetog Ivana Krstitelja u Travniku održan je prvi sastanak župnika iz srednje Bosne, vjeroučitelja i koordinatora Regionalnog ureda Nadbiskupijskog centra za pastoral „Ivan Pavao II.“ u Travniku. Župnicima je predložena ideja koja bi u godini Milosrđa okupila i uvezala mlade i druge vjernike iz župa srednje Bosne u vremenu priprave za Uskrs.
Vodeći se idejom „24 sata za Gospodina“, naš regionalni ured je odlučio organizirati prvu veliku aktivnost za mlade i to u mjesecu priprave za Uskrs.
Uz podršku župnika i vjeroučitelja iz škola na području srednje Bosne zajednički je odlučeno da će Križni put za mlade biti organiziran u subotu 27. veljače, a vjernici će ovo hodočašće započeti u župi Ovčarevo (Gospino vrelo) preko Travnika, Dolca, Bučića, Nove Bile te na kraju do Kalvarije gdje će se slaviti sveta Misa.
Svaka od župa uključena u ovaj veliki Križni put će pripremiti program za dvije postaje uz pomoć vjeroučitelja, župnika, mladih te naravno Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“.
Ovo će biti prvi put da župe iz Travničkog dekanata budu na ovaj način zajednički simbolično povezane kroz organiziranje velikog događaja za mlade. Također, ovo će biti i odlična prilika za mlade travničkog dekanata da se uključe u aktivnosti našeg regionalnog ureda te da se dostojno priprave za najveći kršćanski blagdan,Uskrs.
U tjednima koji slijede mladi će preko vjeroučitelja i svojih župnika dobiti sve potrebne informacije glede početka Križnog puta i rasporeda postaja, a mi već sada pozivamo sve mlade iz ovog dijela Vrhbosanske nadbiskupije kao i ostale vjernike, da pribilježe 27. veljače kao dan velikog Križnog puta. Sve vjernike pozivamo da se uključe u ovaj Križni put već od prve postaje u župi Ovčarevo, a sve one koji ne budu mogli ispratiti cijeli Križni put mogu se pridružiti u svojim župama koje su uključene.
Na kraju, zahvaljujemo se našim župnicima kao i vjeroučiteljima koji su prepoznali značaj ovog Križnog puta za sve vjernike, posebno mlade koji će se u ovom razdoblju pripremati za Uskrs.
http://www.mladicentar.org/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend