Darujte 1 KM za pomoć u liječenju Miloša Božovića

Zdravom čovjeku treba sve, bolesnom samo jedno “zdravlje”. Ova stara izreka poznata je svima, ali vrlo često nismo u stanju da je shvatimo dok nas ne zadesi neka teška nevolja.
Da se prisjetimo nemilog dogadjaja.

Božović Miloš (rođen 10.09.1996 godine u I. Sarajevu) sin Aleksandra, nastavljajući očevu uspješnu tradiciju u njegovanju sportskog duha, nesretnim slučajem doživio je tešku povredu glave, 31.08.2014 godine na prvestvenoj fudbalskoj utakmici omladinske premier lige BIH, FK-Slavija (I. Sarajevo) – FK Zvijezda (Gradačac) kao golman, zadobivši nanamjeran udarac u glavu nogom protivničkog igrača. Povrede su bile toliko teške da je odmah prebačen u bolnicu “Kasindo”, a nakon toga u klinički centar “Koševo”, gdje je sve urađeno da se spasi mladi život. Uz sve napore doktora, kojima se ovim putem iskreno zahvaljujemo za sve što su uradili, da se nakon i višemjesečnog liječenja i velikog broja operativnih zahvata nalazi još uvijek u komi.
Da li je potrebno opisivati stanje jednog mladog čovjeka, čiji se život promjenio u jednom trenutku i navoditi sve nedaće sa kojima su suočeni njegovi roditelji, postoji li mjera za intezitet bola!?
Ali, sve dok u čovjeku srce kuca, postoji i nada!
A nada za pokušaj buđenja ovog mladog čovjeka je prebacivanje u najprestižniju njemačku i svjetsku kliniku, kliniku SCHMIEDER u gradu Allensbachu pored Stutgarta.
Prema predračunu klinike SCHMIEDER, troškovi liječenja za 3 mjeseca iznose 131.040,00 EURA, plus troškovi transporta medicinskim helikopterom, kompanije Deutsche-Privatjet iz Wuppertala, u iznosu od 17,400,00 Eura.
Poštovani građani BIH, prijatelji, saradnici, sportski i kulturni radnici, sugrađani, braćo i sestre, pokažimo i ovaj put našu tradicionalnu premenitost i solidarnost!

Pomozimo našem Milošu da ustane! Uključimo se u humanitarnu akciju, pokažimo da smo u nevolji istinski prijatelji.
Vaša novčana sredstva možete uplatiti na: namjenski žiro račun za Božović Miloša broj: 562-01281157692-32 kod NLB Banke I. Sarajevo.

Vaša novčana sredstva iz inostranstva možete uplatiti na: namjenski devizni račun: IBAN: BA395620128126402663, OPŠTINSKA ORG. CRVENOG KRSTA ISTOČNA ILIDŽA, TRG KRALJA ALEKSANDRA 5, 71123 I. SARAJEVO. SWIFT BIC: RAZBBA22 NLB Banka a.d., Milana Tepića br. 4, 78000 Banja Luka, Bosnia and Hercegovina.

Neka Vam BOG u dobroti vrati!

Kontakt osoba: Ranko Skakavac, TEL: +387 (0) 65 608-156, E-mail: crvenikrstiilidza@gmail.com

(CRVENI KRST REPUBLIKE SPSKE, OPŠTINSKA ORGANIZACIJA ISTOČNA ILIDŽA)