Danas u 17 sati u Novom Travniku utakmica Humanih zvijezda BiH i Hrvatske

Na Gradskom stadionu u Novom Travniku s početkom od 17 sati okupit će se značajna imena javnog života Bosne i Hercegovine i Hrvatske, sve s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za opremanje prostorija JU Edukacijsko – rehabilitacijski centar “Duga” Novi Travnik.

„Odigrali smo više od 150 utakmica, na njima smo prikupili više od 1.700.000 eura i sve je otišlo u dobrotvorne svrhe. Ovo je sjajan pokazatelj koliko ima humanih ljudi među nama i humanih zvijezda, jer nekad je toliki interes pa je teško izabrati tko će igrati, jer svi žele pomoći“ – kazao je Mate Bulić, Humane zvijezde Hrvatske.

Ovo je druga nogometni susret koji se igra između ove dvije reprezentacije. Na utakmici u Travniku 2022. godine, dogovoreno je da se ovi susreti igraju svake dvije godine.

Općina Novi Travnik domaćin je susreta i prema riječima načelnika Stjepana Duje, najvažnije je poslati dobru poruku i pomoći u opremanju Centra Duga.

„Općina je podržala ovaj značajan događaj, drago nam je što smo mi ove godine domaćini. Najvažnije od svega je pomoć štićenicima Centra i ovo je samo dodatak onome što mi radim kada je u pitanju ulaganje u ovu ustanovu. Vjerujem kako će se svi dobro zabaviti i nema sumnje kako će misija biti ispunjena.“

ZA Humane zvijezde Hrvatske između ostalog nastupiti će Goran Vlaović, Miroslav Škoro, Jerko Leko, Mate Neretljak, Robert Špehar, Mario Lučić, Amir Kazić Leo, Miroslav Bičanić, te pokoje iznenađenje iz Livanjskog kraja.

Humane zvijezde BiH također imaju veliki popis igrača, a na njemu se nalaze i: Elvir Bolić, Vedin Musić, Damir Špica, Edin Mujčin, Nihad Alibegović, Velibor Pudar, Almir Tolja, Darko Ljubojević, Bakir Beširević, Marko Topić, Muhamed Konjić, Nikola Nikić, Darko Maletić, Samir Bekrić, Mirsad Dedić, Ivo Džidić, Alen Škoro, Nermin Šabić, Đelaludin Muharemović, Zajko Zeba.

Iz Udruge „Pront“ koji su organizatori ovog susreta ističu kako je cijena ulaznica 10 KM i kako očekuju veliku posjećenost. Podsjećaju, kako je prije 2 godine, ovaj susret pratilo više od 4.000 gledatelja. Ove godine omogućen je i TV prijenos uživo putem RTV HB.