Danas ‘pada’ odluka: Hoće li Vatreni nastaviti put na Euru?

Hrvatski nogometni savez danas će saznati odluku Uefe povodom incidenata na utakmici protiv Češke (2-2) u St. Etienneu.

Disciplinska komisija krovnog europskog nogometnog tijela objavila je u subotu kako kako se Hrvatski nogometni savez tereti zbog bacanja pirotehničkih sredstava i drugih predmeta u teren, nemira u gledalištu, ali i rasističkog ponašanja.Kazna se također sprema i Turcima čiji su navijači također bacali baklje i ostale predmete na travnjak u Nici za vrijeme utakmice protiv Španjolaca.Pored toga, odgovaraju za ulazak svojih navijača u teren. Datum odluke o kazni Turcima još nije određen, stoji na Uefinoj službenoj stranici.

Optužena Torcida: ‘Nije ni čudo da su neki navijači izabrali drugačije oblike borbe’

Poslije nemilih scena na stadionu Geoffroy-Guichard, pojavila se informacija da su sve izrežirali članovi Torcide. Jučer se oglasila i navijačka skupina uslužbenom priopćenju:– Jesu li baklje i topovski udari pravi način borbe protiv ovakvog HNS-a i njegovih vodećih ljudi? Možda i nisu. Međutim, očito je da su neki navijači izgubili vjeru da se legalnim načinima borbe može bilo što promijeniti u ovom društvu. Kad se samo pogleda koje oblike borbe je Torcida u prošlosti iskoristila počevši od raznih tužbi i prijava, preko prosvjeda na Rivi pa do izmjena samog Zakona o sportu, nije ni čudo da su neki navijači izabrali drugačije oblike borbe – stoji u dijelu obraćanja Hajdukovih navijača.

Šuker i Vrbanović: Neće nas izbaciti

I dok je Ivan Rakitić odmah nakon utakmice pesimistično, ali kroz kiseli smješak rekao kako nije siguran ni hoćemo li igrati protiv Španjolske, čelnici HNS-a uvjereni su da nas Uefa neće izbaciti s Eura.- Neće nas izbaciti, ali čeka nas najteža kazna u povijesti i opomena da letimo s Eura ako se nešto slično ponovi – složni su Šuker i Vrbanović.Kako god bilo, nagađanja danas prestaju, a oko podne saznat ćemo što nam je Uefa pripremila ovaj put.

 

 

(24 sata.hr)