Danas obdukacija žrtava i saslušanje ubice: Iza trojice ubijenih ostalo četranestoro djece!

Trostruko ubistvo koje se dogodilo u mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa potreslo je čitavu Bosnu i Hercegovinu.Osumnjičeni za ubistvo Sabahudin Habib jučer je ubio dvojicu službenika Kantonalne šumarske uprave SBK Ferida Rahmanovića i Omera Bašića te osobu koja je bila zadužena za izvođenje šumarskih radova i vlasnika pilane Ševku Draginovića.
Oko 19 sati policijski službenici su tek mogli prići tijelima ubijenih, kada je Habib lišen slobode, nakon čega je priveden u Policijsku upravu u Travniku.
“Tijela stradalih izvučena su sinoć iza 22 sata, a danas će biti izvršena obdukcija. Osumnjičeni će biti predat Tužilaštvu SBK”, izjavio je glasnogovornik MUP-a SBK Rusmir Prohan.
Habib je prema još uvijek nezvaničnim informacijama vršio ilegalnu sječu šume, a do tragedije je došlo kada Habib službenicima nije dozvolio izvoz šumske građe nakon čega je na njih otvorio vatru iz automatske puške pa se dao u bijeg.
U akciju pronalaska Habiba bili su uključeni i pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP-a SBK koji su nakon nekog vremena telefonski uspjeli ostvariti komunikaciju sa osumnjičenim koji se nakon pregovora i nagovora brata predao policiji.
Kako Klix.ba saznaje iza trojice stradalih ostali je ukupno 14 djece. Iza ubijenog Omera Bašića ostalo je sedmero djece, Ferida Rahmanovića troje te Ševke Draginovića četvero.
Uviđaj će danas biti nastavljen na mjestu događaja u Sokolini kod Donjeg Vakufa, a u toku dana bit će poznato i vrijeme posljednjeg ispraćaja trojice ubijenih.