Lokalne vijesti, Vijesti iz BiH

„Cyber terorizam“ u Vitezu

U organizaciji HKD Napredak podružnica Vitez u prostorijama HKD Napretka u četvrtak 21. siječnja 2016. godine s početkom u 19:00 sati bit će upriličena promocija knjige „Cyber terorizam – suvremena sigurnosna prijetnja“, autora Vladice Babića, stručnjaka za kompjuterski kriminalitet u Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u BiH (APIK).

Dr. Vladica Babić, pomoćnik direktora u Sektoru za prevenciju korupcije, Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Bosne i Hercegovine je završio Visoku policijsku školu u Zagrebu, potom Fakultet Kriminalističkih nauka u Sarajevu, poslijediplomske studije na Pravnom fakultetu u Sarajevu, i poslijediplomske doktorske studije u Banja Luci. Prijašnja zaposlenja su mu pri Skupštini općine Vitez, MUP županije Središnja Bosna, Obavještajno sigurnosna agencija i Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije. Član je Udruženja diplomiranih kriminalista BiH, Internacionalne asocijacije kriminalista – IAK, član Hrvatskog društva forenzičara – HDF i član SEECSC – Cyber sigurnosni centar za jugoistočnu Europu, i IPA BiH međunarodno policijsko udruženje. Autor je triju stručnih knjiga iz oblasti kompjuterskog kriminala, i to:

Kompjuterski kriminal, – 2009., Dječja pornografija i Internet-interdisciplinarni ogledi, – 2013., Cyber terorizam – suvremena sigurnosna prijetnja – 2015, također jedne knjige u koautorstvu sa prof. dr. Hana Korać: Organizirani kriminalitet i druga krivična djela, više recenzenata i autora. Do sada je objavio 36 znanstvenih i stručnih radova u zemlji i inozemstvu.

O knjizi će, pored samog autora, govoriti i Prof.dr. Goran Kovačević sa FKKSS Sarajevo,
informatičar Ivica Šantić i mr. Borilsav Bošnjak ekspert informacijskih tehnologija. Moderator promocije knjige „Cyber terorizam – suvremena sigurnosna prijetnja“, je novinar i urednik navedene knjige Mario Mlakić

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend