Četvrt stoljeća Postrojbe specijalne policije PU Travnik

U organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Munje- Središnja Bosna“ u petak, 23. kolovoza, u Travniku će se obilježit 25-ta obljetnica od osnivanja Postrojbe Specijalne policije PU Travnik, MUP-a HR HB.

Program obilježavanja počinje u 17,15 sati polaganjem vijenaca na Spomen obilježju u Prahuljama.

U 18 sati u crkvi sv. Alojza Gonzage u KŠC „Petar Barbarić“ u Travniku je misa zadušnica za poginule i umrle hrvatske branitelje kao i sve žrtve totalitarnih režima.

Svečana akademija održat će se u 19 i 30 u prostorijama kazališta u Jankovićima. Ovom prilikom moći će se pogledati i izložba ratnih fotografija Specijalne policije PU Travnik nastalih u razdoblju od 1994. do 1996. godine.

Iz Udruge specijalne policije „Munje- Središnja Bosna“ pozivaju svoje članove kao i sve koji cijene i poštuju žrtve hrvatskih branitelja da im se pridruže i tako daju doprinos u očuvanju hrvatske povijesti i sjećanja na žrtve hrvatskog naroda koje su položene u obrani od agresije na BiH i Republiku Hrvatsku. Uz najavu i program obilježavanja donosimo i video napravljen od ratnih fotografija, video koji je još uvijek nedovršena priča o nedavnoj povijesti hrvatskog naroda koju su pisali i pripadnici Postrojbe specijalne policije PU Travnik.

(grad-busovaca.com)