Bzk “Preporod” Vitez poziva vas na “Druženje s dijasporom”

Bzk “Preporod” Vitez nastavlja svoje aktivnosti sa kulturno – zabavnom manifestacijom koja nosi naziv “Druženje s dijasporom”. Radi se o događaju koji prvenstveno za cilj ima uspostavljanje i održavanje saradnje sa kulturno-umjetničkim društvima i udruženjima BH građana koji žive i rade u dijaspori. Razmjenom programskih sadržaja nastoji se učvrstiti veza između naših ljudi i njihove matične države a realizacija jednog ovakvog događaja je prava prilika za to.

Ovaj put gosti grada Viteza i članova Bzk”Preporod” Vitez bit će članovi i članice KŠDB”Biser” Jesenice (Slovenija) koji u Vitez dolaze u petak, 12.05.2017.g i ostaju u Vitezu tri dana, tačnije do nedelje,14.05.2017.g.

Zajedničkim snagama ova dva Društva realizovat će zabavno večer uz folklor,sevdalinku i prepoznatljivi BH humor u prostorjama sale Vatrogasnog doma u Starom Vitezu, u subotu, 13.05.2017.g, a početak programa zakazan je za 20:00 sati.

Organizator poziva sve građane Viteza na još jedno lijepo druženje a svojim prisustvom svakako će te dati podršku mladim ljdima koji se trude da očuvaju našu kulturu i tradiciju ma gdje se nalazili.