BUGOJNO OPEN 2016

U subotu 14.05.2016 godine u Bugojnu je održan 18. po redu karate turnir „BUGOJNO OPEN 2016“ na kojem je učešće uzelo preko 800 takmičara iz 90 klubova.Turnir je bio izbornog karaktera za pionirske reprezentativce za odlazak na Balkansko prvenstvo koje se održava u Beogradu krajem maja.
Karate klub „MLADOST“ Vitez na ovom turniru je osvojio 13 medalja, od toga 2 zlatne, 3 srebrene i 8 bronzanih medalja .
Zlatne medalje su osvojili Enis Mehić u kategoriji kate dječaci 11god. i Varupa Nedžmina u kategoriji borbe djevojčice 13godina +47kg.

Srebrene medalje su osvojili Ema Bešić u kategoriji kate dejvojčice 8 god., Unejsa Haskić u kategoriji borbe kadetkinje +54kg i Hurem Adnan u kategoriji borbe  kadeti -70kg, dok su se bronzanim medaljama okitili Dajić Mahira, Varupa Nedžmina, Merisa Trako I Kajmak Nejra u katama , te  Haris Sarajčić, Mehić Enis, Varupa Rijad i Sara Haskić  u borbama.

Šef stručnog štaba karate kluba „MLADOST“ Vitez, Aldin Adilović, je naglasio da je  zadovoljan postignutim rezultatom obzirom da je ovo i prvi turnir koji se održao nakon objedinjavanja Karate sporta na prostoru cijele BiH te da je bio izuzetno visokog kvaliteta sa atraktivnim  potezima mladih karataša .Ovim rezultatom veliki broj naših takmičara je obezbijedio nastup na  Balkanskom  prvenstvu u Beogradu.