Brza hrana ne raspada se ni nakon godinu dana!

Nonna Joann, američka blogerica i aktivistica koja promiče zdravu hranu, autorica više knjiga o istoj temi, objavila je nedavno na svojoj stranici BabyBites rezultat zanimljivog istraživanja koje će zgroziti svaku majku ali i ljubitelje zdrave hrane – da McDonald’sov Happy Meal možete ostaviti na sobnoj temperaturi punih godinu dana, a da ne istrune.

Nonna je u restoranu poznatog lanca brze hrane 3. ožujka 2009. kupila obrok za djecu i ostavila ga na polici u svojem uredu, u kući, međutim, bakterije ga nisu razgradile sve do danas. Nije se usmrdio ni upljesnivio, nisu ga pojeli čak ni mravi ni muhe.
– Moj tek kupljeni Happy Meal primamljivo miriši i krasnih je boja – napisala je aktivistica prošle godine.
– Mirisao je dobro nekoliko dana. Moj suprug se zabrinuo da će nam kuća užasno smrdjeti kada se počne raspadati. Brinuli su ga i mravi i miševi.
No tjedan dana kasnije dodala je kako njezin Happy Meal još uvijek izgleda happy.
– Pogačice se nisu gotovo uopće promijenile iako je miris krumpirića izblijedio. Hamburger izgleda isto kao prvoga dana.
Devet mjeseci kasnije obrok je još uvijek djelovao slično.
– Voljela bih da mogu reći kako se moj Happy Meal na neki način promijenio. Međutim, izgleda prilično slično kao kada sam ga kupila. Kruh je hrskav i to je sve.
Obrok je nedavno proslavio prvi rođendan, a blogerica je s nevjericom utvrdila da značajnijih promjena, odnosno znakova truljenja i dalje nema.
– Moj Happy Meal je star godinu dana, a još uvijek izgleda prilično dobro. Nikada se nije usmrdio. Hrana se nije raspala, nije se uopće upljesnivila – napisala je Noona. – Jutros sam ga skinula s police kako bih ga fotografirala za prvi rođendan
Zanimljivo je da se čak ni kečap nije upljesnivio iako se prvi znaci plijesni na rajčicama uglavnom pojave već nakon tjedan dana.
– Smatram da su mravi, muhe i miševi pametniji od ljudi jer nitko od nije ni taknuo Happy Meal – zaključila je nutricionistička blogerica.
Neovisna istraživanja već su ranije pokazala da su burgeri i pića koja se prodaju u velikim lancima brze hrane prepuni kemikalija od kojih neke kod djece izazivaju čak i poremećaje u ponašanju. Independent je 2008. utvrdio kako neki od burgera sadrže više od 15 aditiva, dok ih frape ima osam.