Bolnica u Novoj biloj dobiva novu lamelu – održan je sastanak odbora za gradnju

U kompliciranoj bh. političkoj svakodnevnici svaka pozitivna vijest, infrastrukturna, je vrijedna pažnje, posebno kada je riječ o zdravstvu kao posebno osjetljivoj kategoriji, navela je predsjednica Federacije Lidija Bradara.

‘’Šesta lamela Hrvatske bolnice “Dr fra Mato Nikolić” Nova Bila u Travniku otvorena je ne tako davne 2019. godine. Od tada do danas, bolnica posluje pozitivno i ono najvažnije, trudi se kadrovski što bolje osigurati. Ipak, vodstvo bolnice na čelu s mladim ravnateljem dr. Mladenom Čuturićem počelo je novi projekt, novi zadatak koji će infrastrukturna, barem ona građevinska ulaganja zaokružiti te poboljšati uvjete rada ali i same usluge.

Naime, danas je održana prva sjednica Odbora za gradnju novih, 7. i 8. lamele ove ustanove. Odboru na čelu s ravnateljem Čuturićem, njegovim pomoćnicima, voditeljima odjela te naravno županijskim ministrom zdravstva Matićem, predstavljena su dva idejna projekta budućih lamela i to od strane dvije domaće projektantske kuće iz Županije Središnja Bosna.

Sedma lamela je predviđena za medicinske usluge, širenje određenih odjela no prvenstveno kirurgije dok će osma služiti kao edukacijski centar, prostor za obrazovanje, konferencije, praksu te na koncu administraciju. Važan povijesni segment nastanka ove ustanove također će biti prepoznat kroz svojevrsnu spomen sobu.

Višemilijunska financijska konstrukcija ima snažno utemeljenje i uz podršku svih razina vlasti kao i uvijek, neizostavnu podršku Vlade RH, projekt će, ne sumnjam, kroz koju godinu biti realiziran na korist svih žitelja Središnje Bosne.

Uostalom, svaki veliki projekt počinjao je od ideje, ili pak idejnog projekta. Raduje me nastavak sudjelovanja i rad kroz spomenuti Odbor’’, navela je u objavi putem kanala društvenih mreža  predsjednica Federacije.