Blanka operirana: Nadam se da ću biti spremna za OI u Riju

Blanka Vlašić odlučila je probleme s Ahilovom tetivom, koji su eskalirali na nedavnom natjecanju u Splitu, ipak riješiti operacijom.

– Nakon natjecanja u Splitu mi je doktor Đurović, koji je također bio tamo prisutan, pomogao da stupim u kontakt s ortopedskim kirurgom Janneom Sarimom iz bolnice Neo u finskom Turkuu. On je odmah rekao da bi bilo dobro tu situaciju s Ahilovom tetivom i Haglund-petom koja me muči već dvije godine riješiti kirurškim zahvatom – rekla je Blanka te nastavila:

– Trebalo je to odraditi što prije kako bismo imali dovoljno vremena za oporavak i pripreme za Olimpijske igre u Riju. Zato sam već u srijedu bila na operacijskom stolu. Zapravo je bila riječ o rutinskom čišćenju koje je trajalo 40-ak minuta, sve je prošlo u najboljem redu i doktor je jako zadovoljan. Ja sam, eto, odahnula što je konačno uklonjena ta smetnja, odnosno dio kosti koji je najviše iritirao Ahilovu tetivu. Sa mnom je u Finskoj bio i moj fizioterapeut Nenad Bakula koji je pratio cijelu operaciju i koji će me sada voditi kroz proces rehabilitacije – rekla je Blanka koja je već ranije otkazala sve nastupe u dvoranskoj sezoni i koja vjeruje da joj ova operacija neće dramatično poremetiti pripreme za Olimpijske igre.

– Nadam se da smo sve napravili na vrijeme i da ćemo imati dovoljno vremena za pripreme kako bih ovog ljeta skakala na razini svojih mogućnosti – zaključila je Blanka čijih je pobjedničkih 195 cm iz Splita trenutačno treći rezultat na svjetskim ljestvicama skakačica u vis.

(24sata.hr)