Bh. mininogometaši spremni za SP u Tunisu

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 06.10. do 15.10 nastupati će na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Tunisu, tačnije gradu Nabeul.
Naša reprezentacija nalazi se u skupini sa aktuelnim evropskim prvacima Rusijom, Brazilom, te manje poznatom Somalijom.
“Kao i na dosadašnja tri Evropska prvenstva gdje smo u grupi zauzeli prvo mjesto, to nam je cilj i ovaj put. Krenuti u knock-out fazu utakmicu po utakmicu do zlata.

Ove godine imamo odličnu ekipu koja je jako uigrana, a to smo pokazali u Ligi prvaka prije 20-tak dana gdje je većina tih momaka igrala finale Lige prvaka Evrope”, kazao je  selektor naše reprezentacije Josip Kupreškić.
“Spisak putnika za Tunis smo pravili po onome što smo vidjelu u Čatežu (Slovenija), tako da smatram da imamo do sada najjaču momčad koja može otići jako daleko. Uz par igrača koji su se već dokazali u reprezentaciji, ali ostaje žal što ponovo zbog poslovnih razloga nije u mogućnosti da sa nama putuje Sead Kapetanović”, dodao je Kupreškić.
Spisak putnika za Tunis: Faruk Hodžić, Predrag Bekić, Kristijan Pantić, Mirza Zahirović, Robert Milanovć, Goran Lovrinović, Marin Jukić, Edin Mujezinović, Mladen Čečura, Marko Vujica, Borislav Grbavac, Robert Đotlo, Andreas Berović.
Treba naglasiti da okosnicu mini nogometne reprezentacije BiH čine igrači iz Ecos Viteza koji je u posljednje tri godine u mini nogometoj ligi BiH osvajao titulu prvaka, te na EMF Euro 2015 osvojili bronzu i nastupili na još dva EMF EURO 2016 i 2016, gdje su oba puta ispali na penale u 1/4 finala.
Sve to daje optimizam da naša reprezentacija možemo da nas obraduje i u dalekom Tunisu, kao što je to bilo i u prethodnom periodu. Momci, sretno!

 

Izvor:sportsport