Berni Mišković nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na 15. FST BiH, a Anđeli Mišković na 14. FSDS BiH

Koncem proteklog mjeseca Gradsko kazalište mladih Vitez zabilježilo je nove vrijedne rezultate. Koprodukcijska predstava “Kletva” rađena s DIS teatraom iz Banja Luke osvojila je nagradu za najbolju predstavu na 15. Festivalu srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine. 

Hvale vrijedne svakako su i pojedinačne nagrade za najbolju glumicu, odnosno glumačko ostvarenje Berne Mišković na 15. FST BiH koji je održan u Travniku, te Anđele Mišković na 14. FSDS BiH održanom u Konjicu.

“Sretna sam zbog pojedinačne nagrade i velikih pohvala od stručnog ocjenjivačkog suda, koje mi svakako jako puno znače, ali još više sam sretna zboh uspjeha naše nove predstave “Kletva”, koja je proglašena najuspješnijom predstavom. Veselim se novim igranjima ove predstave, posebno u našoj dvorani u Vitezu, a jednako tako, iako smo igrali već više od 50 puta naše Šmizle, nestrpljivo iščekujem svaki sljedeći nastup Šmizli”, kazala je za portal Vitez.info Berna Mišković, članica GKM Vitez.

Berna Mišković nagrađena je za ulogu Nate, u višenagrađivanoj predstavi “Šmizle”, dok je Anđela Mišković za uloge Tea i Gospodin Petrović, u predstavi Svastike, nagrađena za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu u Konjicu.

“Naša nova predstava Svastike, za koju je Anđela osvojila nagradu, svoje prvo izvođenje imala je u Konjicu i tim nagrada dobiva na značaju. Na žalost ili na sreću, nismo imali priliku raditi probe u našoj dvorani koja se još uvijek renovira, ali se jako veselimo izaći na kazališne daske u Vitezu i odigrati ovu predstavu, autora Save Škobića, pred našom publikom u Vitezu”, kazala je za Vitez.info Mirna Matković, redateljica ove predstave, ali ujedno i mlada glumica GKM-a Vitez.

Članove GKM-a Vitez već sljedećeg tjedna očekuju novi nastupi, u Gračanici, Travniku i Kaknju, dok će do konca mjeseca gostovati u Višegradu i vjerojatno u Srbiji.

 

(izvor:vitez info)