Barić i Đerić novi igrači Viteza

Trener Viteza, Branko Karačić, obavio je jučer prozivku igrača ovog viteškog premijerligaša, dok će danas biti obavljen prvi trening.

Time su započele pripreme za proljetni dio sezone, u kojem će glavni imperativ biti ostanak u društvu najboljih.

U odnosu na jesenji dio sezone, za klub više neće nastupati Smriko, Fajić, Basara, Kantar, Pilipović, Alić, Pezo i Vidović, dok će na posudbu biti poslani Grebenar, Matković i Jurčević.

Što se tiče dolazaka, novi igrači su Mario Barić, koji je nedavno raskinuo ugovor s FK Sarajevom, i Boban Đerić, koji je došao iz FK Drine. Međutim, prema riječima sportskog direktora kluba, Veseljka Petrovića, do kraja prelaznog roka planirano je dovesti još par igrača kako bi se pojačale sve linije viteškog premijerligaša.

Ono što je sigurno u ovom trenutku jeste da smo dobili dva nova igrača , Marija Barića i Bobana Đerića. Zaželio bih im dobrodošlicu te da se što prije adaptiraju i budu istinska pojačanja. Klub je intenzivno radio u pauzi i ostvarili smo kontakte sa još nekoliko igrača, no, iz objektivnih razloga, u ovom trenutku ne mogu otkriti imena potencijalnih pojačanja. Pregovori su u završnoj fazi i ne bi bilo korektno s moje strane da govorim o imenima dok sve ne bude gotovo“, rekao je Petrović.

Prvoj prozivci prisustvovali su sljedeći nogometaši: Živković, Tirić, Barišić, Šantić, Jevtić, Kapetan, Muminović, Stanić, Anastasov, Đurić, Jurić, Sadiković, Jusufbašić i Livančić, te juniori Kovač, Vrhovac, Badrov, Ramljak, Petrović i Plejić.

Prvi tjedan priprema proteći će u laganom ritmu, trenirat će se jednom dnevno, dok je za ostatak priprema planiran nešto žešći ritam. U planu je odigravanje čak 10 pripremnih utakmica, što nam je potvrdio i trener Vitežana, Branko Karačić: “Planirane su 63 aktivnosti, od toga su 53 treninga i 10 utakmica, od kojih je 7 već dogovoreno. Protivnici su Bosna iz Sarajeva, Željezničar, Osijek, Cibalija, Sloga iz Ljubuškog, Branitelj, te generalka na domaćem terenu protiv Metalleghea iz Jajca koja će biti odigrana tjedan dana prije početka prvenstva, odnosno 20. veljače.“

Prvi dio priprema bit će odrađen u Vitezu, a zatim će se preseliti u toplije krajeve, točnije u Čitluk, gdje će boraviti od 4. do 14. veljače.