Vijesti iz BiH

Apelacijsko upravno vijeće Suda BiH uvažilo žalbu HSS-NHI-ja te poništilo zaključak SIP-a o izbornim listama ove stranke

Apelacijsko upravno vijeće Suda BiH uvažilo je žalbu HSS-NHI-ja, te je poništilo zaključak Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine o izbornim listama ove stranke i predmet vratilo na ponovno odlučivanje, priopćeno je iz HSS-NHI-ja. Također, Časni sud HSS-NHI-ja potvrdio je odluka Predsjedništva i Glavnog odbora stranke o isključenju Ljiljane Lovrić iz članstva.

Ova odluka je konačna i na nju nije moguće podnijeti žalbu, navodi se u priopćenju. Podsjećamo, nakon što je Ljiljane Lovrić, dotadašnja predsjednica HSS-NHI-ja, potpisala koalicijski sporazum s HDZ-om BiH, Predsjedništvo i Glavni odbor stranke isključili su Lovrić iz stranke, koja je tu smjenu osporila na Općinskom sudu Sarajevo. Dvije suprotstavljene frakcije podnijele su različite izborne liste, a Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine odbacila je dio kandidacijskih lista koje nije potpisao formalni predsjednik stranke (Ljiljana Lovrić). Sada je ta odluka osporena te je vraćena Središnjem izbornom povjerenstvu BiH na ponovno razmatranje.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend