Apelacijsko upravno vijeće Suda BiH uvažilo žalbu HSS-NHI-ja te poništilo zaključak SIP-a o izbornim listama ove stranke

Apelacijsko upravno vijeće Suda BiH uvažilo je žalbu HSS-NHI-ja, te je poništilo zaključak Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine o izbornim listama ove stranke i predmet vratilo na ponovno odlučivanje, priopćeno je iz HSS-NHI-ja. Također, Časni sud HSS-NHI-ja potvrdio je odluka Predsjedništva i Glavnog odbora stranke o isključenju Ljiljane Lovrić iz članstva.

Ova odluka je konačna i na nju nije moguće podnijeti žalbu, navodi se u priopćenju. Podsjećamo, nakon što je Ljiljane Lovrić, dotadašnja predsjednica HSS-NHI-ja, potpisala koalicijski sporazum s HDZ-om BiH, Predsjedništvo i Glavni odbor stranke isključili su Lovrić iz stranke, koja je tu smjenu osporila na Općinskom sudu Sarajevo. Dvije suprotstavljene frakcije podnijele su različite izborne liste, a Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine odbacila je dio kandidacijskih lista koje nije potpisao formalni predsjednik stranke (Ljiljana Lovrić). Sada je ta odluka osporena te je vraćena Središnjem izbornom povjerenstvu BiH na ponovno razmatranje.