Ana Gabrić i Bruno Grebenar osvojili prvu nagradu na Primatijadi u Crnoj Gori

Proteklog vikenda u Crnoj Gori, u Čanju, održana je Primatijada – 2017. Primatijada je znanstveno-sportsko natjecanje svih prirodno-matematičkih fakulteta s prostora Jugoistočne Europe. Ove godine na Primatijadi sudjelovalo je ukupno 22 prirodno-matematičkih fakulteta, između ostalog i četiri PMF-a iz Bosne i i Hercegovine, koji su se natjecali u brojnim grupnim sportovima, ali i u znanstvenim radovima.

Boje Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, branili su i naši sugrađani Bruno Grebenar i Ana Gabrić. Oni su svoj fakultet, državu, ali i rodni Vitez, predstavljali u sekciji znanstvenih radova iz geografije, za što su osvojili i prvu nagradu.
„Za ovogodišnju smo Primatijadu pripremili rad na temu ”Prirodno-geografska osnova razvoja turizma na planini Vranici” s kojim smo osvojili prvo mjesto u vrlo jakoj konkurenciji kada su u pitanju radovi iz oblasti geografije“, kazao je za portal Vitez.info Bruno Grebenar.
Osim Prirodno-matematičkih fakulteta iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke i Tuzle, na Primatijadi su sudjelovali i fakulteti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.
„Za nas je posebno važno spomenuti da smo kao temu za rad uzeli planinu Vranicu zato što je ona indirektno vezana za prostor planine Krušćice, koja u velikoj mjeri pripada Općini Vitez. Upravo zbog ove pobjede, još jednom smo svom Vitezu dali ogroman značaj i promovirali ga među velikim gradovima regije. Bez obzira koliko je mali, ovom pobjedom Vitez je dokazao koliko je, zapravo, velik“, kazala je za Vitez.info Ana Gabrć.
Na koncu vrijedi istaknuti kako su odlazak u Čanj, Bruni i Ani, omogućile uspješne firme iz Lašvanske doline, prije svih „Carllato“ d.o.o., ali i „Frizerland“ d.o.o., „Komping“ d.o.o., te Općina Vitez i Služba za društvene djelatnosti, kojima su se Bruno i Ana iskreno zahvalili.

 

 

(Izvor:vitez.info)