Vijesti iz BiH

Aktivnosti HSS-NHI

U Jajcu je održana redovita Izborno-izvještajna Skupština Hrvatske seljačke stranke-Nove hrvatske inicijative  (HSS-NHI) za općinu Jajce, na kojoj je jednoglasno usvojeno izvješće predsjednika Općinske organizacije HSS-NHI Mirka Ljubeza.

 

Istaknuto je da će HSS-NHI raditi i podržavati sve projekte koji su u interesu lokalne zajednice, a kao prioritet rada u narednom razdoblju istaknuta je potpora mladima za samostalno poduzetničko djelovanje, priopćio je HSS-NHI. U Općinsku organizacije ove stranke učlanjeni su Zvonko Petrović, Verica Cvitanović, Marijana Rajić i Klara Lovrić. Skupštini je nazočila  predsjednica HSS-NHI Ljiljana Lovrić, koja je izrazila zadovoljstvo ozbiljnošću rada ove organizacije, a osobito angažiranošću mladih osoba i žena. “HSS-NHI, kao narodna i socijalna stranka, zalagat će se za napredak i posebnu društvenu skrb prema obitelji, kao temelju ljudskoga društva, mladeži, te za bolju budućnost hrvatskoga naroda u BiH”, poručila je predsjednica HSS-NHI.

 

HSS-NHI U JAJCU

Iz ove stranke su priopćili i da je u Gornjem Vakufu/Uskoplju održana obnoviteljska skupština Općinskog odbora Hrvatske seljačke stranke – Nove hrvatske inicijative Gornji Vakuf /Uskoplje, na kojoj je izabrano 15 članova Općinskog odbora. Pri izboru članova Odbora u obzir je uzeta ravnomjerna teritorijalna zastupljenost svih područja općine Gornji Vakuf/Uskoplje, koji će u narednih sedam dana izabrati predsjednika, dopredsjednika i tajnika ovog odbora. Skupštinu je vodio član HSS-NHI Vjekoslav Đikić, koji je se osvrnuo na povijesnu ulogu HSS-a na prostorima Gornjeg Vakufa/Uskoplja i uopće Hrvata BiH. Naglasio je ulogu HSS-a kao narodne, socijalne, tradicionalne, a ujedno i liberalne stranke koja prati suvremena kretanja. Ovakav trend pokazao se i ujedinjenjem tradicije HSS-a i novih inicijativa u NHI, koje sada zajedno tvore perspektivnu stranku za sve slojeve društva bez dobnih granica, kaže se u priopćenju. Skupštini je, pored ostalih stranačkih dužnosnika, nazočila predsjednica HSS-NHI Ljiljana Lovrić, koja je iskazala potporu u radu Općinskog odbora ove stranke i građanima ovog područja.

FORUM ŽENA HSS-NHI

O aktivnostima HSS – NHI govori i informacija da je u Sarajevu Biljana Miketin izabrana za predsjednicu Foruma žena Hrvatske seljačke stranke – Nove hrvatske inicijative “Naša snaga”. Na konstituirajućoj sjednici Foruma, zaključeno je da je neophodno nastaviti aktivnosti na promociji žena u politici i njihovog ravnopravnog sudjelovanja u svim segmentima društvenog života, priopćio je HSS-NHI. HSS-NHI ima različite vidove djelovanja, a takav jedan oblik je Forum žena “Naša snaga” koji okuplja članice ove stranke.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend