Akademija piva Apatin održana u Banjaluci

Akademija piva Apatin održana je sinoć u Banjaluci u Jelen pubu „Debela Berta“. Učestvovalo je preko 30 ugostitelja iz banjalučke regije, a priliku da se takmiče imali su i brojni novinari koji su ispratili ovaj jedinstveni događaj. Učesnici u Akademiji piva Apatin su imali priliku da osvoje i vrijedne nagrade, ali i da se plasiraju u finale takmičenja. Mnogobrojni takmičari su snažnim aplauzima bodrili kolege i navijali, a atmosferu je dodatno zagrijao muzičar Andrej Pucarević, koji je nakon takmičarskog dijela zabavljao sve prisutne goste.

Prvo mjesto sa maksimalnim brojem bodova zauzeo je Aleksandar Plavšić (Zaplet Banja Luka), drugo mjesto Jovan Davidović (Millenium Prijedor), a treće mjesto osvojio je Dragan Kajkut (Staropramen pub Barcelona).

Vladimir Rosić, regionalni trade marketing menadžer kompanije Molson Coors za RS i BiH pozdravio je prisutne goste i poželio sreću svim takmičarima, te dodao da je Apatinska pivara ove godine proslavlja veliki jubilej, 260 godina postojanja na regionalnom tržištu u proizvodnji piva.

„Posebnu pažnju pridajemo kvalitetnom Jelen točenom pivu koje spada u najkvalitetnije svijetlo, lager pivo koje se služi na temperaturi od 3 C. Veoma važno je kako se pivo toči i servira. Veoma važno nam je da naši potrošači dobiju kvalitetno točeno Jelen pivo, a upravo iz tog razloga smo i pokrenuli posebno osmišljenu edukativnu ali i zanimljivu Akademiju piva Apatin. Cilj je da se probudi takmičarski duh, ali istovremeno i dodatno edukuje, kako bi potršačima uvijek bilo posluženo kvalitetno Jelen točeno pivo“, poručio je Rosić.

Dragan Tankosić iz kompanije Nicrom C je prezentovao 9 koraka u pravilnom točenju Jelen piva, kako bi pivo zadržalo kvalitet, ali i kako bi bilo savršeno servirano gostima. Naime, tehnologija pravljenja piva bazirana je na recepturi koja je poznata još od davnina. Tehnološke inovacije tokom vremena samo su unaprijedile proces kako proizvodnje piva, tako i pivske ambalaže.

Svaki gutljaj kao da je prvi! Jer svaka krigla Jelen piva, pomaže nam da iskusimo prirodnu svježinu i vrhunski kvalitet točenog Jelen piva. Ovo se postiže samo zahvaljući proizvodnji baziranoj na 260 godina iskustva, kavliteta, znanja i najbolje pivarske tradicije.

Akademija piva Apatin je prošle sedmice održana u Doboju, dok se večeras održava u Shamrock pubu u Bijeljini, a nastavlja  se 26. jula u Just pubu na Palama.