7 reprezentativaca  karate kluba „MLADOST“ Vitez dobili poziv za odlazak na  Balkansko prvenstvo za djecu u Turskoj

Mladi reprezentativci karate kluba “Mladost” Vitez  nastavljaju dugogodišnju tradiciju postizanja vrhunskih rezultata s kojima su ponovo  nakon ostvarenih rezultata na federalnom, državnom i izbornom turniru, izborili i  plasman za nastup  na Balkanskom prvenstvu za djecu koje se održava u Istanbulu/Turska u periodu od 30.05. do 02.06.2024.godine.

Na osnovu ostvarenih rezultata sa pomenutih turnira ,selektori/treneri su odredili Spisak takmičara za nastup na predstojećem Balkanskom prvenstvu, a za nastup se ovaj put izborilo 7 takmičara/reprezentativaca BIH koji  se već odavno pripremaju,  naporno vježbaju i rade sa trenerima karate  kluba „MLADOST“ Vitez kako bi za ovaj nastup bili u što boljoj formi .

Za Balkansku medalju će se boriti Gudelj Marija, Livnjak Iman, Mangić Nejla, Hidić Nasiha, Adilović Hamza, Adilović Zahra i Mujkić Emin u pratnji trenera karate kluba „MLADOST“ Vitez.

Ovim putem također želimo da se zahvalimo svim ljudima dobre volje i  sponzorima koji nas podržavaju i žele podržati odlazak na Balkansko prvenstvo te se nadamo da ćemo uz njihovu pomoć  osigurati financijska sredstva za odlazak naših reprezentativaca-poručili su iz KK Mladost Vitez .