Sport

6. međunarodni košarkaški turnir u organizaciji KK „Star“ Fojnica, naš grad predstavlja ŠK „Prvi koš“!

U vikendu koji je pred nama,  u Fojnici će se održati 6. po redu košarkaški turnir za pionirke u organizaciji KK „Star“ Fojnica, a sve povodom Dana Općine Fojnica.

Ove godine turnir je dobio epitet međunarodnog, a svoje sudjelovanje potvrdile su ekipe iz Hrvatske, Crne Gore i BiH. Tu su gradovi koji ulažu veliki napor u razvoj sporta, posebno u radu sa djevojčicama: Dubrovnik, Koprivnica, Tuzla, Herceg Novi, Konjic, naravno uz domaćina Fojnicu.

Naš Grad i Općinu predstavljat će pionirke Škole košarke „Prvi koš“ koje od svog postojanja imaju odlične odnose sa prijateljima iz KK „Star“.

Prošlogodišnje drugo mjesto (poraz u finalu od vršnjakinja iz Konjica) ove godine će biti još teže braniti, jer sigurni smo da na turnir dolaze kvalitetne ekipe, željne dobre igre i rezultata. No idemo dati sve od sebe, te se radujemo druženju i stjecanju novih prijateljstava, kao i dobroj igri naših pionirki. Hvala svima koji podržavaju naš rad, kao i roditeljima koji daju svoj doprinos za pravilan razvoj svoje djece! Nadamo se još boljoj suradnji u budućnosti.“

Važno je naglasiti da će djeca imati noćenje u prestižnom lječilištu Hotela Aquareumal, te da su osigurani obroci za oba dana turnira, kao i pehari i medalje za najbolje ekipe i pojedince!

 

 

(izvor: ŠK prvi koš Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend