44. Međunarodni Sajam u Gradačcu: Swity dobitnik dvije zlatne i jedne srebrne medalje za kvalitet

Bosanskohercegovačka kompanija za preradu voća i povrća Swity d.o.o. dobitnik je dvije zlatne i jedne srebrne medalje za kvalitet proizvoda na ovogodišnjem 44. po redu Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – sajam šljive Gradačac.
Zlatnim medaljama su nagrađeni Swity sok narandža 100% 1l – tetra pak i Vegy paprika sa zeljem žuta 1550g, dok je srebro osvojio Kečap slatki 1000g. Nagrade su preuzele Ajša Bektašević rukovodilac proizvodnje i Amela Dautović rukovodilac operativno tehničke pripreme.
«Ove veoma značajne nagrade potvrda su kvalitetu naših proizvoda. Swity d.o.o. kontinuirano održava najvišu razinu kvaliteta kako bi zadovoljivi vrlo visoke zahtjeve na domaćem, ali i na inozemnim tržištima. Drago nam je da žiri Međunarodnog sajma u Gradačcu prepoznaje naše napore u tom smislu. Prošle godine dobili smo jednu zlatnu, a ove godine dvije zlatne i jednu srebrnu medalju za kvalitet naših proizvoda», kazala je Dautović.
Cjelokupan proces proizvodnje u pogonima Swity odvija se po originalnoj tradicionalnoj domaćoj recepturi. Koristi se isključivo svježe voce i povrće u procesu proizvodnje kontroliranog kvaliteta. Svi sokovi su bez konzervansa i zaslađivača, jer većina zaslađivača koji se mogu naći u sokovima plasiranim na našem tržištu, nije primjerena u ishrani i dio istih je zabranjena u EU.
Inače na ovogodišnjem Sajmu u Gradačcu, Swity do.o.o. bio je domaćin na zajedničkom štandu na kojem su osim njegovih, predstavljeni i proizvodi kompanija AS d.o.o. Jelah, Oaza d.o.o. Tešanj, Klas d.d. Sarajevo, Vispak d.d. Visoko, Sprind d.d. Sarajevo, Mlin i pekara Ljubače, te AC Food d.o.o. Velika Kladuša.