Lokalne vijesti

Vitežani u posjeti Nezuku, Liplju, Konjević Polju i Potočarima

Dugogodišnji učesnici MARŠA MIRA Srebrenica iz Viteza posjetili su u nedjelju 10. 10. 2021. godine mjesto Nezuk , Liplje , Konjević Polje i Potočare.

Tom prilikom smo ojačali prijateljstva sa domaćinima, ova posjeta je bila prilika da učine i jednu dobrotvornu gestu. Naime, donirali su mašinu za pranje veša i jednu radnu mašinu obiteljima koje su bile u potrebi.

Važnost ovakvih posjeta je jačanje prijateljstva, kontinuitet kulture sjećanja, iskazivanje empatije ovim ljudima da se uvjere da nikada neće ostati sami u svojoj borbi za pravdu.

Posjeta naravno nije mogla proći bez obilaska Memorijalnog centra Potočari, ali i mezara rahmetli Husejnović Fahre, nane koja nas je dočekivala 12 godina u Potočarima kao svoju djecu, u čijoj kući smo i spavali i jeli i odmarali. Nana koja nas je svih ovih godina pazila kao i svoju djecu a nedavno je preselila na Bolji svijet.

Ovakve posjete su nužne za sve nas, ovakve posjete radimo zbog sebe da osiguramo  što bolje mjesto kod Svevišnjeg. Ovakve posjete su garant da se nikada nikome ne ponovi Srebrenica. “Tvoje je samo to što daš.”- poručili su organizatori ove posjete.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend