Lokalne vijesti

VITEZ: 43-godišnji Crnogorac pucao iz pištolja u tuđem dvorištu

Tokom protekla 24 sata na području Kantona Središnja Bosna prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 17.6.2020.godine, oko 23,35 sati, u PS Vitez je prijavljeno da je u dvorištu obiteljske kuće, vlasništvo Z.R., od strane nepoznate osobe pucano iz vatrenog oružja-pištolja. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su pronašli osobu B.B., rođen 1978. godine, državljanin Crne Gore.

Zbog sumnje da je pucao iz vatrenog oružja, on je lišen slobode, te se u suradnji s nadležnim kantonalnim tužiteljstvom poduzimaju aktivnosti u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi navedenog događaja.

Dana 17.6.2020. godine, oko 14,50 sati, u ulici Konatur, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled 3 osobe, kojom prilikom je kod A.P., rođen 2002. godine, iz Travnika pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i papirići za ručnu izradu cigareta.

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenih  se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

U proteklom razdoblju u PS Kiseljak je u dva navrata prijavljena paljevina kontejnera za smeće u užem gradskom području, koji su u vlasništvu preduzeća „VIK“ Kiseljak. Tom prilikom zapaljeno je 11 kontejnera, 9 metalnih i 2 plastična, na kojim je pričinjena materijalna šteta.

Operativnim radom na terenu policijski služenici PS Kiseljak su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje navedenih krivičnih djela G.P., rođen 1997. godine, iz Kiseljaka.

Protiv osumnjičenog nadležnom kantonalnom tužiteljstvu bit će dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  PROMETA

Evidentirano je 7 prometnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 396 prekršajnih naloga, od kojih je 221 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača.

 (URED KOMESARA)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend