Sport

Viteški ragbijaši slavili na gostovanju u Banjoj Luci

Jučer je u Banja Luci odigrana utakmica 6. kola BH Ragbi super lige i zadnja utakmica regularnog dijela prvenstva prije play off-a za prvaka države.

Ragbijaši Viteza gostovali su kod prvoplasirane momčadi prvenstva Bijelih Zečeva i bez puno problema ostvarili pobjedu rezultatom 10:0 i tako povezali četvrtu uzastopnu pobjedu u prvenstvu.

Vitežani su na veoma teškom i blatnjavom terenu bili taktički bolji te s jakom i čvrstom obranom dominirali tijekom cijele utakmice. Ovom gostujućom pobjedom Ragbi klub Vitez se izjednačio bodovno s Bijelim Zečevima, s odnosom 4 pobijede, 2 poraza, ali nalazi se na drugom mjestu zbog malo lošije međusobne skor razlike od +2 u korist Zečeva (Vitez- B. Zečevi 10 : 22, B. Zečevi – Vitez 0:10).

Viteški ragbijaši su, uz trenera i upravu, jučerašnju pobjedu posvetili svome igraču Marinu Marosu koji se oporavlja nakon teške prometne nesreće. Nakon odigrane prvenstvene utakmice, Upravni odbor Saveza dogovorio je da se finale play off-a igra u Viteza, a da će se termin naknadno odrediti.

Vrijedi istaknuti informaciju kako su sve momčadi Ragbi super liga dale veliki obol da se odigraju sve prvenstvene utakmice tekuće sezone, iako se većina klubova nalazi u teškoj financijskoj situaciji, što je za svaku pohvalu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend