Uskladite njegu lica sa svojim godinama

U tridesetim žena mora više da obraća pažnju na njegu lica i cijelog tijela, s obzirom da se koža u tim godinama teže obnavlja i počinje lakše da puca.

Svakoj ženi je stalo do svoje ljepote i održavanja mladolikog izgleda što je duže moguće, stoga, ne bi li ste postigli pozitivne rezultate, uzmite stvar u svoje ruke i njegujte se na pravi način.

 

Za osjetljivu kožu kreme bez alkohola, a za masnu gel-kreme

Nakon čišćenja, koži treba hidratantna krema koja će je obnoviti. Najbolji izbor su one na bazi hijaluronske kiseline koje sprečavaju isušivanje kože. Za suvu kožu najbolja je hidratantna krema bogata antioksidansima koji vežu vodu i djeluju protivupalno, masnoj najviše odgovaraju gel kreme bez ulja, dok je za osjetljivu najbolja krema bogata uljima, ali bez alkohola i parfema koji iritiraju kožu.

Pametno u izboru krema protiv bora

Kolagen je neophodan da bi koža ostala lijepa i zategnuta, ali nakon 25. godine života njegova proizvodnja pada. Kreme najčešće sadrže sastojke koje stimulišu njegovu proizvodnju, međutim, problem je u tome što su molekuli toliko velike i da ne mogu da prodru u dublje slojeve kože i izglade bore. Zbog toga bolje koristite preparate na bazi L-askorbinske kiseline, najčistije verzije vitamina C, koja prodire u koži i pegla je.

Zaštita od sunca važi i zimi

Sunce podstiče proizvodnju melanina, koji uzrokuje neujednačen ten i mrlje na koži te ubrzava proces starenja. Sunca se treba paziti i u hladnijim mjesecima zato što se sunčevi zraci reflektuju od snijega i utiču na kožu. Osim šminke sa zaštitnim faktorom, nezaobilazan dio njege je i krema sa zaštitnim faktorom 30.

Hijaluronska kiselina saveznik je lijepe kože oko očiju

Koža oko očiju je tanka i izrazito osjetljiva na spoljne uticaje pa lako puca. Ne smijete da je opteretite teškim i masnim kremama jer će se samo objesiti. Bolji izbor su acetilheksapeptid-3 i hijaluronska kiselina koji hidriraju, zatežu kožu i sprečavaju dodatno pucanje.

(Izvor: 24sata.hr)