Udruga „Dar srca“ nastavlja s radovima na Domu za siromašne

Od 17. svibnja 2017. godine, kada je Udruga „Dar srca“ organizirala polaganje kamena temeljca za Dom za siromašne i nemoćne osobe sv. Mihovil u Busovači, kontinuirano se nastavljaju radovi na izgradnji.

Završeni su tzv. zemljani radovi  za objekt, ukupne površine oko 600 m2, za smještaj 32 osobe, koje ne mogu brinuti o sebi.
Nakon završenih zemljanih radova, pristupilo se pripremama za izlijevanje temelja. Do sada je veći dio betonskih radova na temeljima završen, a radovi će se nastaviti dalje kada vremenski uvjeti to dopuste.
Do sada je Udruga u ovaj projekt utrošila oko 60.000 konvertibilnih maraka, a sav novac je prikupljen donacijama i prilozima dobrih ljudi, koji ga od samog početka podržavaju.
Udruga nastavlja s prikupljanjem sredstava za nastavak gradnje, a imena svih donatora i osoba koje na bilo koji način pomažu izgradnju, redovito objavljuje na svojim stranicama.
Podršku pokazuju i mnogi posjetitelji samog gradilišta, koji ne skrivaju zadovoljstvo što se ovakva ustanova gradi u Busovači.
Udruga „Dar srca“ nastavlja s prikupljanjem sredstava za nastavak gradnje, ali u isto vrijeme ne zanemaruje ni svoje redovite aktivnosti, a to je briga za one kojima je pomoć potrebna u osnovnim životnim namirnicama, odjeći, higijenskim potrepštinama ili na neki drugi način.