Lokalne vijesti

U srpnju u Vitezu okupljanje iseljenih Hrvata Viteza

Udruga „Volim Vitez“, koja je u Vitezu utemeljena prije više od godinu dana, a iz sebe ima već nekoliko uspješno realiziranih projekata, koncem mjeseca srpnja planira organizirati prvo veliko okupljanje Hrvata Viteza, koji su trajno ili pak na privremenom radu izvan Viteza i Bosne i Hercegovine, u nekoj od susjednih država ili diljem Europe i Svijeta.

 

„Bez obzira na razloge odlaska iz Viteza, želja nam je uspostaviti kontakte s našim sugrađanima ma gdje oni bili. Smatramo kako kvalitetnom komunikacijom možemo doprinijeti jačanju suradnje Vitežana na kulturnoj, sportskoj, gospodarskoj ili drugoj osnovi. Znamo za vrlo kvalitetan rad raznih klubova i društava Vitežana u iseljeništvu, njihovu povezanost s rodnim krajem, te držimo kako jačanjem komunikacije možemo ostvariti zacrtane ciljeve, realizirati međusobne posjete, zajednički organizirati određene projekte i susrete, te trajno vezati naše ljude“, kazao je predsjednik Udruge i jedan od inicijatora ovoga druženja Nikola Šarić.

Ovogodišnje, prvo druženje će biti održano u petak, 28.7.2017. godine, a plan je da posljednji petak mjeseca srpnja bude trajno rezerviran za ovu manifestaciju. Tijekom večeri sve goste očekuje bogat kulturno-zabavni program, za što, ističu iz Udruge „Volim Vitez“, postoji potpora brojnih udruga, kolektiva i institucija s područja Viteza.

Kako bi se pravoremeno moglo planirati ovo okupljanje, iz Organizacijskog odbora mole sve da ovu informaciju prenesu dalje, te da najkasnije do 15. srpnja na mail volimvitez@gmail.com ili na broj 00 387 63 846 024 svi zainteresirani iz svih zemalja potvrde nazočnost ili pošalju upit, ukoliko imaju, u vezi planirane manifestacije.

 

(Odjel za informiranje)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend