U Bugojnu i Travniku uhapšeni dva muškarca i djevojka zbog prodaje droge

Dva muškarca i jedna žena uhapšeni su nakon kontrola koje su pripadnici MUP-a SBK sproveli u okviru rada na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Policijski službenici iz Bugojna su u ulici Nugle II kontrolisali J.M. (1984) i kod nje su pronašli određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga Speed i Exstazy. Na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršen je pretres stana kojeg ona koristi i u njemu su pronađene i oduzete materije za koje se sumnja da su opojne droge Canabis, Speed i Exstazy, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Koordiniranim aktivnostima policijskih službenika PS Bugojno i PS Gornji Vakuf-Uskoplje u istoj ulici izvršena je kontrola i pregled osoba N.M. rođen 1984.godine i D.B. rođena 1994.godine, oboje iz Travnika. Kod njih je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Speed, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Canabis.

“U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičene osobe su lišene slobode i protiv i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje”, rečeno je iz MUP-a SBK.