Travnik ostao bez predsjednika: Lolić podnio ostavku

Alem Lolić više nije predsjednik NK Travnik. Naime, Lolić je sinoć podnio neopozivu ostavku, ali neće napustiti popularne Vezire.  Ostat će u Upravnom odboru kluba na poslovima marketinga, prodaje i razvojnih projekata.

 

Lolić je inače, 32-godišnji vlasnik TNT Grupacije, a na čelo NK Travnik došao je u početkom jula ove godine u možda najtežem trenutku u kojem se klub nalazio u novijoj historiji kada je u pitanju igrački kadar. Poznato je da je klub u tom trenutku, pored juniora, na raspolaganju imao tek nekoliko igrača.  Lolić je u kratkom periodu učinio mnogo na poslovnoj stabilizaciji kluba. Ponajviše je radio na boljoj organizaciji poslovanja kluba, organizaciji omladinske Akademije, privlačenju sponzora i kvalitetnoj promociji Kluba. Sigurno je da će njegov rad na ovim poljima u narednom periodu dati rezultate. “Za vrijeme ovog kratkog mandata, potpuno sam se posvetio klubu zanemarivši privatni posao i porodicu koja je odnedavno bogatija za još jednog člana.

Zajedno s ostalim članovima Uprave postigli smo značajne poslovne rezultate u rekordnom vremenu. Poboljšali smo i olakšali poslovno funkcionisanje kluba, privukli smo dosta novih sponzora i donatora te pokrenuli razvojne projekte poput izgradnje pomoćnog terena s umjetnom travom koji će u potpunosti biti početkom naredne godine.

Nažalost, rezultati prve ekipe nisu nas pratili iako nismo imali visoke ambicije za ovu sezonu. Ipak, unatoč trenutnim rezultatima, vjerujem da smo na pravom putu da napravimo još jači i bolji klub.Naravno, za to je pored mnogo rada potrebno dosta vremena i strpljenja.

Ako nastavimo s realizacijom zacrtanih planova i ciljeva, siguran sam da ćemo u bliskoj budućnosti imati klub koji će praviti mnogo bolje sportske rezultate i što je najbitnije puno više vlastitih igrača”, priča Lolić u razgovoru za SportSport.ba. Lolić će prvi zvanični izvještaj svog rada i rada Uprave pod njegovim rukovodstvom uskoro predati Skupštini kluba. SportSport.ba saznaje da će funkciju v.d. predsjednika obavljati Edin Teskeredžić koji je u proteklom periodu bio član Uprave zadužen za pravne poslove i vođenje tekućeg poslovanja. “Žao mi je što više nisam u mogućnosti da se potpuno posvetim klubu i obavljanju ove odgovorne funkcije. Našao sam se u zaista nezahvalnoj poziciji da biram hoću li vrijeme i kapacitete posvetiti privatnom poslu i prodici ili obavezama predsjednika Kluba.

Zbog užurbanog razvoja naše TNT Grupacije kao i novonastalih poslovnih obaveza i projekata, jasno je da se moram u potpunosti posvetiti poslu od kojeg egzistira moja porodica te moji zaposlenici i saradnici“ kaže Lolić. Međutim, Lolić će i dalje ostati uz voljeni klub. Kako kaže, potrudit će se da kao član Uprave, medijski promotor i sponzor kluba završi započete projekte izgradnje klupskih smještanjih kapaciteta, pomoćnog terena, infrastrukture te jačanju kluba i Akademije u kojoj vidi budućnost nogometa u Travniku i šire, piše Sport.ba

(Dnevnik.ba)