Tisuću cvjetova kao tisuću maraka: Djelatnice kladionice svoj cvijet poklonile drugima

Sve zaposlenice Sportske kladionice “Sport Plus” ove su godine svoj cvijet darivale u humanitarne svrhe. Odlučile su se, u dogovoru s Upravom poduzeća u kojem rade, odreći cvijeta koji im je poduzeće namijenilo za Dan žena te taj novac darivati u humanitarne svrhe…
„Sport Plus“ broji 790 zaposlenih žena. Sve one se, zajedno sa svim zaposlenima, već nekoliko mjeseci bore za svoja radna mjesta i opstanak privatnih poduzeća koja se u Federaciji BiH bave igrama na sreću.

Tisuću konvertibilnih maraka u petak je uplaćeno na tri adrese, na račune onih za koje su naše zaposlenice odlučile da dobiju pomoć – Najla Šabović, Amra Delić i JU Dom za nezbrinutu djecu iz Zenice. Odluku su donijele unutar Facebook grupe u kojoj se svakodnevno bore za spas svojih radnih mjesta. Ponosni smo na humanost i velika djela svih naših zaposlenica, rekao je direktor poduzeća „Sport Plus“ Marko Milanović.

Dodao je kako je planirani iznos za kupovinu cvijeta svakoj od zaposlenica bio nešto manji, ali se Uprava usuglasila da se zaokruži na 1.000,00 KM te donira u humanitarne svrhu po prijedlogu onih koje su i započele ovu akciju.

Djelatnice ovog poduzeća prethodno su organizirale nekoliko dragovoljnih akcija prikupljanja novca za potrebe liječenja i odlaska na liječenje osobama koje su tu vrstu pomoći trebale. Dodajmo kako „Sport Plus“ zapošljava 850 djelatnika, od čega je 790 žena.

Akcija „Poklanjam svoj cvijet drugome“ mnogima je donijela osmijeh na lice te još jednom pokazala kako je „Sport Plus“ d.o.o. iz Novog Travnika društveno odgovorno poduzeće. Naime, uz sve aktivnosti koje se rade na inicijativu vrha poduzeća, a odnose se na humanitarne i socijalne aspekte, njihove su zaposlenice organizirale akciju u kojoj su se odrekle cvijeta na Dan žena i taj novac preusmjerili u humanitarne svrhe.