Vijesti iz BiH

Susret ministrice odbrane BiH i ambasadora Ujedinenog Kraljevstva u BiH i zamjenika ambasadorice SAD-a u BiH

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš sa saradnicima susrela se sa ambasadorom UK u BiH, NJ.E. Edwardom Fergusonom i zamjenikom ambasadorice Sjedinjenih Američkih Država u BiH Paulom Horowitzem sa saradnicima.

 

Ministrica Pendeš je ovom prilikom informirala ambasadora Fergusona i zamjenika ambasadorice Horowitza o dva strateška zadatka za Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH u ovom trenutku, koja se tiču finaliziranja dokumenta “Pregled odbrane” i procesa uknjižbe perspektivne vojne imovine, što je uslov za aktiviranje Akcionog Plana za članstvo u NATO (MAP).

Sugovornici su se složili u ocjeni da je po ovim pitanjima ostvaren značajan napredak i izrazili očekivanje da će dokument “Pregled odbrane” u proceduru odobravanja od strane Predsjedništva BiH, biti upućen u skladu sa planiranom dinamikom i zadatim rokovima.

 

Ambasador Ferguson i zamjenik ambasadora Horowitz su i ovom prilikom naglasili podršku Ministarstvu odbrane BiH na putu ispunjenja svih zakonom definiranih obaveza i zadataka.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend