Lokalne vijesti

SEC podružnica Travnik organizirala edukativno-savjetodavne radionice članovima udruženja „Naša djeca“

Ustanova za obrazovanje odraslih „Socijalno-edukativni centar“ podružnica Travnik u suradnji s Udrugom roditelja i građana za pomoć djeci s poteškoćama u učenju i učešću „Naša djeca“, 09. 04. 2016. godine organizirala je jednodnevnu radionicu za roditelje,članove udruženja.

Tijekom tri modula obuke polaznici su od trenera Svjetlane Ljevar Lučić, defektologa i Katarine Mravak, psihologa, imali priliku saznati teorijske osnove o ulozi roditelja djeteta s poteškoćama u razvoju, ekologiji razvoja djeteta, te na koji način roditelji mogu primjeniti metode sagorjevanja  i usvojiti vještine asertivne komunikacije.

Nakon završene radionice 26 polaznikadobilo je SEC certifikate o uspješno završenoj radionici i medalje koje su izrađene u radionici osoba s invaliditetom „Rad-Dar“.

Na svečanoj dodjeli certifikata sudjelovali su predstavnici Edukacijskog-rehabilitacijskog centra „Duge“ Novi Travnik-podružnica Kiseljak, gdje je voditeljica podružnice Marijela Bobanpozdravila sudionike: „Obzirom da se stalno susrećemo s mnoštvom pitanja i nedoumica od strane roditelja naših korisnika na koja često kao stručnjaci nismo u mogućnosti detaljno i objektivno dati odgovore, „Edukativno savjetodavne radionice“ održane roditeljima djece s teškoćama u razvoju iz Kiseljaka bile su pun pogodak. Roditelji su prezadovoljni interaktivnim načinom predavanja kao i informacijama koje su dobili od stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom. Zahvaljujem se SEC-u na odlično organiziranom seminaru.“

Polaznicima se obratila i voditeljica SEC podružnice Travnik, Zvjezdana Nakić koja je tom prigodom pozdravila ideju za održavanje radionice te naglasila da polaznicima želi da stečena znanja i vještine koje su stekli kroz radionicu olakšaju daljni rad s djecom.

Ana Matić, predsjednica udruženja „Naša djeca“ zahvalila se na ovoj prilici „Zahvaljujem se u ime svih roditelja Udruge za podršku djeci s teškoćama u učenju i učešću “Naša djeca” na divno organiziranoj edukaciji koja bila toliko potrebna roditeljima “Naše djece”. Prezadovoljni smo organizacijom kao i odabranim predavačima, pa se iskreno nadam ponovnoj suradnji sa organizatorima.“

Projekt obrazovanja odraslih  za socijalna zanimanja u sklopu kojeg je osnovana ustanova Socijalno – edukativni centar, zajednički provode Caritas Austrije i Caritas BK BiH uz financijsku podršku Austrijske razvojne suradnje i Vlade Gornje Austrije.

 

Više informacija o programima i obukama svi zainteresirani mogu pronaći na web stranici SEC-a: www.sec.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend