Savez će biti na raspolaganju igraču Viteza: Delegacija N/FSBiH posjetila Marka Jevtića

Nogometna utakmica između Viteza i Čelika u okviru Premijer lige BiH ostala je upamćena, ne po dobroj igri ovih klubova, nego o nesvakidašnjoj povredi jednog nogometaša. Marko Jevtić je na početku utakmice u jednom vazdušnom duelu, ostao ležati na zemlji.

Iskusni 34-godišnji defanzivac nije se dizao, saigrači, te kolege iz Čelika su pritrčali da vide u čemu je problem, a Markova bolna grimasa bila je znak da neće moći nastaviti meč.

Nogometaš je hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje mu je nažalost odstranjen jedan bubreg i po svemu sudeći on je svoju karijeru okončao. Svakako da je to bio veliki šok, kako za samog nogometaša, tako za njegov klub, Premijer ligu, ali i region, koji je prenio vijest o ovom slučaju koji se doista rijetko dešava. U ponedjeljak prije podne Jevtić je napustio odjel intenzivne njege, te je premješten na odjel urologije, a kako se osjeća bolje dozvoljene su i posjete u Kantonalnoj bolnici u Zenici. Mnogi sportisti, saigrači, te nogometaši iz ostalih klubova u našoj zemlji posjetili su Marka, a danas je ovog nogometaša obišla i delegacija N/FSBiH. Jasmin Baković generalni sekretar, te Elmir Pilav direktor sektora za takmičenje u Premijer ligi posjetili su Marka Jevtića i stavili se na raspolaganje. “Posjetili smo Marka danas i stavili smo se na raspolaganje njemu dok je na liječenju, tako i nakon završetka, naravno u okviru naših mogućnosti. Ovo je nesvakidašnja situacija i mi naravno smo čvrsto uz sve nogometaše koji igraju pod okriljem N/FSBiH. Marko je zaista odličan i pozitivan momak, nadam se da će ovu situaciju prebroditi, te iz svega da će izaći još jači” kazao je za SportSport.ba Elmir Pilav. Prilikom posjete Marku Jevtiću uručen mu je i dres Edina Džeke, kojem se posebno obradovao.

(sportsport.ba)