Vijesti iz BiH

Regionalni planinarski događaj HIGHLANDER od 24. do 28. srpnja na Blidinju!

Prirodne ljepote Parka prirode Blidinje će od 24. do 28. srpnja, biti mjesto održavanja velikog regionalnog planinarskog događaja HIGHLANDER, namijenjenog svim planinarima i zaljubljenicima u prirodu.

U avanturu života dugu 100 kilometara, sudionici će krenuti s brendom Nikšićko pivo kompanije Molson Coors, koji su jedni od sponzora događaja.

Nikšićko pivo u koje je utkana ljubav prema prirodi i planinama, zbog podneblja s kojeg dolazi, logičan je partner ovog veoma značajnog događaja, koji promovira zdrav i aktivan način života. Boravak u predivnoj prirodi koji počinje ovog vikenda, dolazi u dva formata – HIGHLANDER Blidinje i HIGHLANDEREXPERIENCE Blidinje, kako bi iskusnim, ali i manje iskusnim planinarima, ponudio rute i avanturu po njihovoj mjeri.

HIGHLANDER Blidinje sudionike prvo vodi do najvišeg vrha Čvrsnice, planine s najvišim vrhom u Hercegovini, nakon čega se iskustvo nastavlja na planini Vran. Vrhunsko petodnevno druženje dugo 92 kilometra, pružit će nezaboravno iskustvo upoznavanja s netaknutom prirodom, s više od 1 500 biljnih vrsta, šumskim rezervatom Masna Luka, Blidinjskim jezerom, te brojnim drugim znamenitostima i prirodnim ljepotama.

HIGHLANDEREXPERIENCE Blidinje je dvodnevna kružna ruta duga 28 kilometara, primjerenija za ljubitelje prirode s manje planinarskog iskustva, ali s istim žarom i željom za osvajanje novih vrhova. Izvanredan je način za provjeru svojih vještina, sposobnosti i opreme za planinarenje. Od Blidinjskog jezera, kroz prekrasne krajolike planine Čvrsnice, HIGHLANDEREXPERIENCE vodi do njenog najvišeg vrha Pločno.

HIGHLANDER Blidinje je događaj koji nudi pravi digitalni detox, antistres terapiju, druženje, avanturu i povezivanje s prirodom na višoj razini, a kao jedan od najbitnijih ciljeva ovog događaja, ističe se promocija zdravog načina života kroz planinarenje, kao i očuvanje, zaštitu i brigu za našu prirodu, koju ostavljamo generacijama u nasljeđe.

HIGHLANDER val pozitivne i zdrave priče, donosi novu sezonu u regiji, a Bosna i Hercegovina se upisala na impresivnu listu država u kojima se planinarski događaj odvija – Srbija, Crna Gora, Austrija, Portugal, Sjeverna Makedonija, Maroko, Hrvatska, Grčka, Španjolska, Slovenija, Egipat, te Ujedinjeni Arapski Emirati.

Spavanje pod vedrim nebom, ljepota boravka u prirodi i upoznavanje i druženje s novim ljudima, zaljubljenim u prirodu i planinarenje ne poznaju granice, a osvajanje novih vrhova i titula HIGHLANDER-a bit će još potpunije uz zdravicu Nikšićkim pivom.

Više informacija o događaju, kao i prijavama možete naći na službenim stranicama HIGHLANDER Blidinje.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend