Vaya Con Dios 18. lipnja nastupa u KSC “Skenderija“

U dvorani „Mirza Delibašić“ KSC Skenderija u Sarajevu će u petak 18. lipnja, sa početkom u 21 sat, biti održan koncert čuvene belgijske grupe „Vaya Con Dios“, bh. publici dobro poznate po pjesmama “Nah Neh Nah”, “Don’t Cry for Louie”, “Puerto Rico“…
Grupu “Vaya Con Dios” su 1986. godine osnovali pjevačica Dani Klein, gitarista Willy Lambregt i bass gitarista Dirk Schoufs, a odlučujući iskorak na svjetsku glazbenu scenu načinili su 1988. godine sa debitantskim albumom “Vaya Con Dios”.
Do danas su izdali šest albuma, te četiri kompilacijska nosača zvuka. Ova, najuspješnija belgijska grupa svih vremena, do danas je prodala oko 10 miliona kopija svojih nosača zvuka širom svijeta.
Sarajevski koncert grupe “Vaya Con Dios“ dešava se u sklopu promotivne turneje u povodu izlaska njihovog novog albuma, koji je koncem prošle godine objavljen pod nazivom „Comme on este venu…“. Kuriozitet je kako je ovo njihov prvi album na francuskom jeziku.
Dvorana “Mirza Delibašić“ će za ovu priliku biti smanjena na kapacitet između 3.000 i 3.500 sjedećih mjesta, jer je cilj napraviti intimni događaj za manji broj ljudi, te prisutnima osigurati najbolje moguće uvjete za uživanje u koncertu ove odlične grupe.
Za ovu priliku će u dvoranu biti postavljena i vrhunska razglasna i rasvjetna oprema, u skladu sa strogim zahtjevima izvođača, a sve kako bi ovaj događaj bio istinska, ovogodišnja glazbena poslastica i najbolji dar Fabrike duhana Sarajevo građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

FDS će, povodom 130 godina postojanja, svima koji budu zainteresirani za praćenje ovog koncerta i koji uspiju na vrijeme doći do ulaznica, pokloniti polovinu iznosa od cijene karte.

Ulaznice za tribine će se tako moći, umjesto za 30 KM, kupiti za 15 KM, dok će ulaznice za parter, čija je cijena prvobitno trebala biti 50 KM, koštati 25 KM. Kako bi se spriječila eventualna manipulacija ulaznicama od preprodavača, karte je moguće kupiti isključivo uz rezervaciju putem web stranice www.vayacondios.ba. Distribucija rezerviranih ulaznica počet će od 1. lipnja.

 

 

{youtube}EM5_vyLHWBs&feature{/youtube}