Prof.dr.Nermina Zaimović-Uzunović, predsjednica Foruma žena SDP BiH uputila poziv nadležnim ministarstvima da planiraju troškove za zaštitu žena i djece žrtava nasilja

Forum žena SDP BiH pridružuje se zahtjevu NVO da se u Nacrtu zakona o zaštiti nasilja u obitelji točno odrede sredstva potrebna za rad sigurnih kuća. Danas se sigurne kuće financiraju na dobrovoljnoj osnovi i prema nahođenju pojedinih predstavnika vlasti. SDP BiH i zastupnica u PS BiH prof.dr.Nermina Zaimović-Uzunović, predsjednica Foruma žena SDP BiH i članica grupe za ravnopravnost spolova Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine upućuje poziv nadležnim ministarstvima na svim razinama kreiranja javnih proračuna da planiraju troškove zaštite žena i djece žrtava nasilja u obitelji u sigurnim kućama.

Službene statistike pokazuju da je nasilje ove vrste u BiH u porastu i da su sigurne kuće neophodno potrebne, ali ne i dovoljan uvjet za rješavanje posljedica nasilja u obitelji. Životni i prisutni problemi nasilja nad ženama i djecom, na koje podsjećamo, pobude pažnju samo kad se desi nepopravljiva nesreća u kojoj su gotovo u pravilu žrtve žene i djeca. Poziv upućujem putem medija zbog nemogućnosti da isti na posljednjoj sjednici ZD PS BiH uputim kroz instituciju parlamenta, koja se bavi svim samo ne i interesima građana i građanki Bosne i Hercegovine.

 

(SDPBiH)