Glazbene vijesti

Prodaja ulaznica za Exit počinje 7. prosinca

Do idućeg “Exit” festivala i velike proslave 50 godina od čuvenog “Leta ljubavi 1967” ostalo je još osam mjeseci, a interesovanje za ulaznice je dvostruko veće nego prethodnih godina, ističu organizatori.

Odmah po završetku ovogodišnjeg festivalskog izdanja, u roku od svega pet dana, za prve ulaznice prijavilo se čak 20.000 fanova iz više od 60 zemalja svijeta. Svi prijavljeni u tom periodu, kao i prvi kupci ulaznica od prethodnih godina, već nabavljaju svoje karte i to ranije nego ikad prije, a globalna prodaja ulaznica za “Exit Summer of Love 2017” počinje 7. prosinca, tačno u podne.

Prve ulaznice za “Exit” svake godine se rasprodaju za svega par sati, a njihova sljedeća cijena biće viša, navode organizatori.

Prvi kupci ulaznica za “Exit” festival od 7. prosinca, pored velike uštede, automatski postaju i članovi “Exit Tribea”, zajednice fanova koji imaju posebne pogodnosti i popuste, a kojima će naredne godine, kao i do sad, prvima biti ponuđene ulaznice po najpovoljnijoj ceni. I ove godine, prve ulaznice bile su dostupne članovima “Exit Tribea” čak mjesec dana prije početka redovne prodaje.

“Exit” festival biće održan od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i biće u znaku proslave 50 godina od čuvenog “Leta ljubavi 1967”, kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvijek promijenio svijet, boreći se za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i polnu ravnopravnost.

Organizatori novosadskog festivala naglašavaju da “Exit” kao jedini savremeni muzički festival koji je nastao iz borbe za društvene promjene na ovaj način želi da očuva osnovne ideje iz kojih su nastali i prvi veliki muzički festivali, još krajem šezdesetih godina prošlog vijeka, kao što su “Woodstock”, “Monterey”, te da prenese poruke tadašnjeg pokreta koje su današnjem svijetu potrebnije više nego ikad.

Prvi potvrđeni izvođači biće objavljeni uskoro, a ljubitelji festivala mogu da očekuju neke od najaktuelnijih izvođača svjetske muzičke scene u kombinaciji sa provjerenim imenima, i to iz najrazličitijih muzičkih žanrova po čemu je, takođe, “Exit” poznat na svjetskoj festivalskoj sceni.

 

 

(Izvor:24 sata.info)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend