Glazbene vijesti

Predstavljamo novu pjesmu i spot klape Sv. Juraj HRM

U ovim jesenskim danima klapa Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice završila je snimanje spota za pjesmu “Dalmacijo lipo ti je ime”.

Tako je pjesma Tomislava Mrduljaša, koji potpisuje glazbu i tekst, dobila novu klapsku obradu. Autori su glazbenog aranžmana Hrvoje Domazet i pokojni Remi Kazinoti, a za vokalni klapski dio pobrinuo se Tonći Ćićerić.

Spot je djelo poznatog redatelja Hrvoja Svaline. Iza kamere je bio Zvonimir Ramić, a 3D animaciju napravio je Mario Čuljak.

Kadrovi su snimljeni u Trogiru, u ateljeu Gena, na otoku Olibu i na trajektu Jadrolinije “Vladimir Nazor”. Klapi su se u spotu pridružili gospodin Boris Burić Gena, glumac Ljubo Zečević i gospođica Josipa Rakuša.

Marko Bralić, frontmen klape, opisao je kako je došlo do ove obrade:

Nakon što smo pjesmu, uz pratnju Orkestra HRM-a, izveli na autorskoj večeri Tomislava Mrduljaša pod nazivom „Zovem prijatelje moje“ u Lisinskom 17. veljače ove godine, dogodila se iznimno pozitiva atmosfera i pozitivan dojam kako kod publike u dvorani, tako i kod brojnih kolega i samog autora. Zato smo odlučili ovu iznimno emotivnu pjesmu i studijski snimiti, u novom klapskom aranžmanu.  

Veliko hvala našim dragim prijateljima Borisu Buriću Geni, Ljubi Zečeviću i Josipi Rakuša koji su pomogli u snimanju i realizaciji spota za ovu predivnu pjesmu!

Spotom za pjesmu “Dalmacijo lipo ti je ime” mornarička klapa ujedno najavljuje novi studijski album koji bi pod nazivom “Ploviti se mora”, u izdanju diskografske kuće Scardona, trebao biti predstavljen početkom 2021. godine, kada klapa obilježava velikih 20 godina svojeg osnivanja i rada.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend